Wacht a.u.b. tot de site geladen is …

Scrol om te bladeren

Het perfecte gazon

De TANGO maait veel vaker dan een traditionele grasmaaier. Het maaisel wordt teruggegeven aan het gazon en als waardevolle meststof gebruikt.

Het resultaat: een perfect gazon zonder maaisel dat moet worden weggegooid.

 • Intelligent Intelligent

  Intelligent

  U kunt de TANGO zo programmeren dat hij zich aan de specifieke eigenschappen van uw tuin aanpast. Een complexe indeling met bomen en struiken zijn geen probleem, en ook hellingen tot 35% (in het maaigebied) kan hij aan.*

  *Afhankelijk van de bodemgesteldheid en de vorm van uw tuin.

 • Bij regen en zonneschijn Bij regen en zonneschijn

  Bij regen en zonneschijn

  De TANGO is weerbestendig en werkt graag terwijl u knus en droog in huis zit. De dubbele behuizing beschermt de belangrijkste componenten - electronica, accu en motor - zodat hij jarenlang trouwe dienst kan doen.


 • Op elk moment Op elk moment

  Op elk moment

  De maaitijden kunnen eenvoudig per locatie conform uw wensen en uw gazon ingesteld worden. De TANGO produceert minimaal geluid en is absoluut emissievrij, zodat u hem ook 's zondags en zelfs 's nachts kunt gebruiken.

 • In elk seizoen In elk seizoen

  In elk seizoen

  Het speciale verzonken stalen mes maait snel en netjes, zodat het gras de hele zomer lang gezond blijft. Het is zo duurzaam dat het het hele seizoen lang kan maaien zonder bot te worden.

Geniet van uw vrije tijd

De TANGO E5 verzorgt uw gazon automatisch, zodat u zich met de belangrijkere zaken in het leven kunt bezighouden. De TANGO is ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken, niet ingewikkelder.

De TANGO is zo stil, dat u rustig een dutje kunt doen terwijl hij in de tuin werkt. U kunt hem zelfs 's nachts gebruiken.

De bediening is zo eenvoudig, dat u vrijwel meteen aan de slag kunt. Of beter gezegd: dat u kunt toekijken hoe de TANGO het werk voor u doet!

De TANGO E5

Robuust chassis

Het chassis van Tango E5 is een solide, dubbelwandige constructie. Door de rigide, dubbelwandige constructie is de maaier zelf uiterst stevig. Het binnendeel van het chassis is verzegeld tegen de motorkap. Alle elektronica zit in het dubbelwandige chassis, beschermd tegen vuil, stof, vocht en andere externe invloeden. Solide ASA-materiaal (acrylonitril-styreen-acrylester) levert een hoge weerstand tegen zonlicht.

Bumper

De bumper aan de voorkant van de TANGO vangt schokken op en voorkomt daarmee schade. Als de TANGO tegen een object botst, verandert hij automatisch van richting.

Krachtige wielmotoren

Robuuste en krachtige borstelloze motoren worden gebruikt om de wielen aan te drijven. De twee identieke motoren leveren 46 W vermogen aan de achterwielen via een geïntegreerde planeetwieltransmissie.

Aandrijfwielen

De TANGO kan ook eventuele glooiingen en hellingen in uw tuin aan. Het routeprofiel zorgt voor maximaal contact met het gazon en garandeert zo betere tractie en stabiliteit. Met de optionele tractiekit, kan hij zelfs heuvels aan!

* Afhankelijk van bodemomstandigheden en de lay-out van uw tuin. Raadpleeg uw lokale TANGO dealer voor professioneel advies.

Duurzaam snijmes

Het snijmes van de TANGO blinkt uit door zijn duurzaamheid en scherpte, hetgeen maaiprestaties van hoge kwaliteit garandeert gedurende het hele seizoen. Het mes is zo ontworpen dat het een optimale luchtstroom creëert die ertoe bijdraagt dat het maaisel terug op de grond komt en het maaidek bij vochtig weer schoon houdt. Indien het mes plotseling tot stilstand komt wanneer het tegen een steen of vergelijkbaar voorwerp stoot, wordt de mesmotor beschermd tegen de schok door de montageblokjes aan het mes. De vorm van het blad maakt het mogelijk dat enkel de gebogen snijkanten in contact staan met het gras, wat zowel de geluidshinder als het stroomverbruik tot een minimum beperkt.

In tegenstelling tot andere robotmaaiers kan de TANGO het hele seizoen met één mes doen in tal van toepassingen. Het mes is zo stevig dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het slijpen of over breuken. De TANGO verschaft een nog hogere gemoedsrust doordat hij tevens over een veiligheidsschild beschikt dat zich met het mes meebeweegt.

Instellen van de maaihoogte

De aanpassing van de maaihoogte gebeurt door aan de maaimes-afscherming te draaien. Het snijsysteem met het mes en de beschermplaat is vergelijkbaar met dat van een traditionele maaier. Het mes en de beschermplaat bewegen tegelijk naar boven en beneden, wat de veiligheid verhoogt doordat het mes steeds afgeschermd is. Het maaihoogtebereik gaat van 19 mm–102 mm.
Bij automatisch maaien stelt u de permanente grashoogte in, in tegenstelling tot traditioneel maaien waar doorgaans een lagere grashoogte dan de gemiddelde lengte van het gazon wordt geselecteerd, aangezien het gras dan aanzienlijk zal groeien tot de volgende maaibeurt. Om die reden wordt aanbevolen om de strikte instellingen van de maaihoogte achterwege te laten en in plaats daarvan te kiezen voor een fijnafstelling waar en wanneer nodig. Een sticker van de maaihoogte en groeven in de afscherming helpen u om de gepaste maaihoogte, die kan variëren in de loop van het seizoen, te bepalen.

Hoofdschakelaar

Met de hoofschakelaar kunt de maaier aan- en uitzetten om hem te transporteren of op te bergen. Hij bevindt zich naast de draaghendel aan de achterkant, naar onderen gericht. De schakelaar is vanaf de bovenkant niet direct zichtbaar. Hierdoor kan de maaier niet per ongeluk door ongetrainde personen worden aangezet.

Veiligheid

De TANGO heeft een praktische draaghendel met een veiligheidssensor die het mes blokkeert.

Stopknop

De rode stopknop bovenop de maaier springt meteen in het oog. Door erop te drukken, wordt elke actie meteen afgebroken. Aan weerszijden van de knop bevinden zich stickers die de veilige werking van de maaier uitleggen.

Pincode

Uw TANGO is beveiligd met een pincode, dus alleen u kunt hem gebruiken. Het scherm wordt automatisch vegrendeld na een door u ingestelde tijd - perfect met kinderen in de buurt.

Grote gebruikersinterface

De Tango heeft de beste gebruikersinterface in de markt. Het brede display met zes lijnen is eenvoudig zichtbaar vanaf een afstand. De intuïtieve bediening van de maaier was de voornaamste doelstelling bij het ontwerp van de gebruikersinterface. Het programmeren van de TANGO is zeer eenvoudig. Door het grote scherm en de logische bedieningselementen is het instellen van het door u gewenste tijdsschema eenvoudig – en u past het binnen enkele seconden aan, wanneer u maar wilt.

Aan de linkerzijde van de gebruikersinterface zijn er knoppen voor snelle toegang tot de hoofdbedieningen: maaien volgens schema, nu maaien, terugkeren naar basis. Het rechterdeel van de gebruikersinterface is voorbehouden voor de knoppen om de maai-uren te programmeren en verdere instellingen te wijzigen. Met behulp van LED's worden de huidige bedieningsmodus en mogelijke storingen duidelijk weergegeven.

De TANGO E5

De TANGO is ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken, niet ingewikkelder. De TANGO is zo stil, dat u rustig een dutje kunt doen terwijl hij in de tuin werkt. U kunt hem zelfs 's nachts gebruiken. De bediening is zo eenvoudig, dat u vrijwel meteen aan de slag kunt. Of beter gezegd: dat u kunt toekijken hoe de TANGO het werk voor u doet! Wat voor weer het ook is, de TANGO klaagt nooit. De dubbele behuizing beschermt de belangrijkste componenten - electronica, accu en motor - zodat hij jarenlang trouwe dienst kan doen.

Krachtige, onderhoudsvrije motoren drijven de achterwielen aan

Robuuste en krachtige borstelloze motoren worden gebruikt om de wielen aan te drijven. De twee identieke motoren leveren 46 W vermogen aan de achterwielen via een geïntegreerde planeetwieltransmissie.

Het duurzame mes voor een langdurig, hoogwaardig maairesultaat met weinig lawaai, een lage uitstoot en een beperkte energiebehoefte.

Het mes, dat van hoge kwaliteit is, blinkt uit door zijn duurzaamheid en scherpte, hetgeen maaiprestaties van hoge kwaliteit garandeert gedurende het hele seizoen. Indien het mes plots tot stilstand komt wanneer het tegen een steen of vergelijkbaar voorwerp stoot, wordt de mesmotor beschermd tegen de schok door de montageblokjes aan het mes, waardoor het mes onmiddellijk kan stoppen terwijl de motor en as nog even uitrollen. De vorm van het blad maakt het mogelijk dat enkel de gebogen snijkanten in contact staan met het gras, wat zowel de geluidshinder als het stroomverbruik tot een minimum beperkt.

Een grote gebruikersinterface toont duidelijk de status van de maaier en maakt een intuïtieve activering van de bedieningsmodi mogelijk

De bediening en technologie zijn zo intuïtief dat u in een mum van tijd kunt beginnen met maaien. Aan de linkerzijde van de gebruikersinterface bevinden zich knoppen voor snelle toegang tot de hoofdbedieningen: maaien volgens schema, nu maaien, terugkeren naar basis. Het rechterdeel van de gebruikersinterface is voorbehouden voor de knoppen om de maai-uren te programmeren en verdere instellingen te wijzigen. Met behulp van LED's worden de huidige bedieningsmodus en mogelijke storingen duidelijk weergegeven.

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren

 • Navigatie

  Navigatie

  De TANGO maait in een willekeurig patroon en detecteert obstakels en het grensdraad automatisch. Hij past zich zelfs aan hogere stukken gras aan. Het grensdraad is vrijwel onzichtbaar en eenvoudig te verplaatsen mocht u de indeling van uw tuin veranderen.

 • Automatisch opladen

  Automatisch opladen

  De TANGO weet wanneer het tijd is om op te laden en rijdt automatisch naar het oplaadstation. Dankzij de krachtige Li-ionbatterij gebeurt dat niet al te vaak.


 • Installatie

  Installatie

  Vraag uw John Deere dealer om hulp bij het plannen en aanleggen van het grensdraad. Wij hebben de ervaring en training om u te assisteren.

 • Kijk hoe hij werkt

  Kijk hoe hij werkt

  Bekijk de videodemonstratie: Hoe de TANGO werkt


De perfecte oplossing

Specificaties

Maaihoogte
19-102 mm
Accutype
Li-ion
Automatisch opladen
Ja
Navigatie
Willekeurig en spiraalvormig
Stootsensor
Ja
Persoonlijke pincode
Ja
Aanbevolen verkoopprijs
2.441 € incl. BTW

Accesoires

 • Tractiekit Tractiekit

  Tractiekit

  Breng de tractiekit op de achterwielen aan en zie hoe uw TANGO de heuvels bestijgt!

 • Extra laadstation Extra laadstation

  Extra laadstation

  Wilt u de TANGO op meer dan een locatie gebruiken? Dan raden wij u aan een tweede laadstation te installeren.


 • Extra begrenzingsdraad / Draadverbinding Extra begrenzingsdraad / Draadverbinding

  Extra begrenzingsdraad / Draadverbinding

  Hebt u meer grensdraad nodig? Bestel dan onze praktische set van 150 of 500 m rol verlengingsdraad.

  Deze is ideaal voor het verlengen of repareren van uw grensdraad. De speciale gel in de verbindpunten beschermt het draad tegen water en zorgt er voor dat het perfecte signaal intact blijft.

 • Bevestigingspinnen Bevestigingspinnen

  Bevestigingspinnen

  Gebruik deze bevestigingspinnen om het grensdraad vast te maken als u het te maaien gebied uitbreidt. Gemaakt van hoge kwaliteit plastic.

Bediening

Maaihoogte
19-102 mm
Productiviteit
tot 1800 m²
Navigatie
Willekeurig en spiraalvormig
Klimvermogen (in het veld)
tot 36%
Klimvermogen (bij draaipunten, zoals bij grensdraad)
tot 10%
Maximale lengte begrenzingsdraad
300 m
Messenmotor
60 W
2600 tpm
Tpm aandrijfmotor
40 tpm
Snijsysteem
1 x 4-zijdig mes
De waarden zijn afhankelijk van de bodemomstandigheden en het ontwerp van uw tuin.
Raadpleeg uw (gecertificeerde) dealer om een demo in uw eigen tuin te regelen om de geruisloze werking van deze maaier te ervaren.

Accu

Accutype
Li-ion
Accucapaciteit
98 Wh (2.6 Ah)
Accuvoltage
25 V

Opladen

Automatisch
Ja
Ingangsspanning oplader
120/230 V
Uitgangsspanning oplader
36 V
Oplaadtijd
80 min
Maaitijd
90 min (met opgeladen accu)

Afmetingen

Lengte
775 mm
Breedte
535 mm
Hoogte
360 mm
Gewicht
15,3 kg
Geluidsniveau

Veiligheid

Botsingsdetectie
Ja
Kantelsensor
Ja
Tilsensor
Ja
Draaghendelsensor
Ja

Beveiliging

Persoonlijke pincode
Ja

De moderne stijl staat voor hoge kwaliteit

De moderne stijl in combinatie met het functionele design onderstreept het robuuste karakter van de maaier. Het ontwerp van de Tango E5 biedt de perfecte balans tussen betrouwbaarheid, functionaliteit en een laag gewicht.

Een duurzaam chassis beschermt de maaier tegen schokken en weersinvloeden

Het chassis van Tango E5 is een solide, dubbelwandige constructie. Door de rigide, dubbelwandige constructie is de maaier zelf uiterst stevig. Het binnendeel van het chassis is verzegeld tegen de motorkap. Alle elektronica zit in het dubbelwandige chassis, beschermd tegen vuil, stof, vocht en andere externe invloeden. Solide ASA-materiaal (acrylonitril-styreen-acrylester) levert een hoge weerstand tegen zonlicht.

Met de opvallende rode stopknop wordt elke actie meteen afgebroken.

De rode stopknop bovenop de maaier springt meteen in het oog. Door erop te drukken, wordt elke actie meteen afgebroken. Aan weerszijden van de knop zijn er stickers die de veilige werking van de maaier uitleggen.

De hoofdschakelaar zet de maaier aan en uit voor transport- en opslagdoeleinden. Hij bevindt zich naast het transporthandvat aan de onderzijde en is omlaag gericht. De schakelaar is niet rechtstreeks zichtbaar langs de bovenzijde. Dit voorkomt dat de maaier onbedoeld wordt geactiveerd door ongeoefende personen.

Sensoren helpen de maaier om steeds veilig te werken

Grenssensoren (rood gemarkeerd) geven de positie van de maaier aan ten opzichte van het grensdraad.

Wanneer de maaier wordt opgetild langs de zij- of voorkant, bemerkt de sensor in het handvat dit meteen en wordt de maaier onmiddelijk stopgezet. Ook heeft de Tango een ingebouwde kantelsensor die de maaier meteen stopzet wanneer die meer dan 35 procent (20 graden) wordt opgetild..

Vier grenssensoren geven aan of de maaier werkt binnen het gebied dat is vastgelegd door het grensdraad. Buiten dit gebied zal de maaier niet rijden en ook het mes zal niet draaien. Indien de maaier een obstakel tegenkomt, zelfs bij lage kracht, zal hij stoppen en verder bewegen in een andere richting.

Het duurzame laadstation levert stroom aan maaier het grensdraad

Nadat Tango E5 een tijdje heeft gemaaid en de accu leeg begint te raken, rijdt de maaier automatisch terug naar het laadstation om opgeladen te worden. Het opladen gebeurt met twee metalen platen in het laadstation die twee metalen contacten aan de voorzijde van de maaier aanraken. Het laadstation ontvangt de vereiste elektrische stroom van 36 V van een spanningsomzetter die is aangesloten op het lichtnet van het huis (AC 120 V/50 Hz of 220 V/60 Hz). De maximale laadtijd bedraagt 80 minuten.

Met een volledig opgeladen accu kan Tango E5 gemiddeld 90 minuten werken. Merk op dat de werkelijke maaitijd afhangt van de snijfrequentie, hellingen, de complexiteit van de tuin enz. Een professionele installatie in combinatie met de functies voor intelligente navigatie van de machine maken een maximale maaitijd per acculading mogelijk. Om de maaier beter te beschermen tegen diefstal, zullen het laadstation en de maaier gekoppeld worden.

Het laadstation levert ook stroom aan het grensdraad rond de tuin, waarmee het maaigebied wordt afgeperkt, en aan de geleidingslus die helpt om de maaier uit te lijnen met het station wanneer de machine zich gaat opladen. Een groene LED aan de bovenzijde van het laadstation geeft duidelijk de status van die draden aan, wat een onmiddellijke diagnose mogelijk maakt bij draadbreuk.

Om de printplaat van het laadstation te beschermen in koude, winterse omstandigheden, kan het vaste laadstation eenvoudig van de bodemplaat genomen worden en, bijvoorbeeld, in de kelder worden opgeslagen. Een deksel omhult de connectoren voor het grensdraad tijdens het maaiseizoen. Wanneer het laadstation wordt afgenomen in de winter, wordt dit deksel neergeklapt om de kabels te blijven beschermen tegen de weersinvloeden.

De lithium-ion (Li-ion) accu biedt een hoog vermogen over de volledige levensduur

Tango E5 wordt gevoed met een Li-ion accu. De accu levert 98 kWh bij 25,2 V - voldoende vermogen voor ongeëvenaarde rij- en snijprestaties. Li-ion accu's staan garant voor hoog vermogen bij laag gewicht, waardoor de maaier licht gehouden kan worden. Er is nagenoeg geen geheugeneffect, dus vermindert de accucapaciteit niet in de loop van de jaren. Dit, in combinatie met de uiterst lage zelfontladingssnelheid, zorgt voor een maximale levensduur van de accu.

Dankzij de intelligente navigatie maait Tango E5 het volledige gazon in een mum van tijd

Er is een groot verschil tussen traditioneel en automatisch maaien. Het principe van traditioneel maaien bestaat erin dat vaak gemaaid wordt maar met langere periodes tussen de maaibeurten; het gaat er hier dus om dat lang gras kort wordt gemaakt. Automatisch maaien kan tot meerdere malen per dag plaatsvinden; het gaat er dus om kort gras kort te houden.

Volgens het principe van kort gras dat kort blijft, kan de maaier ook werken in vochtige omstandigheden, aangezien de korte stukjes afgesneden gras niet bijeen klitten en dus geen aanleiding geven tot een slordige afwerking. De automatische maaier zal werken binnen de grenzen die zijn vastgelegd door draden aangebracht in de tuin. De machine zal willekeurig bewegen op het gazon op specifieke tijdstippen. Wanneer de accu bijna leeg is of de geplande tijd voorbij is, zal de maaier terugkeren naar zijn station om opgeladen te worden en stationair draaien tot de volgende maaisequentie gepland is.

Elke hoek van zelfs de meest complexe tuinen wordt gemaaid

het grensdraad legt de grenzen van de volledige tuin vast, maar kan ook gebruikt worden om te vermijden delen, zoals bloembedden, te creëren waar de maaier niet mag komen. Om verborgen hoekjes van de tuin te maaien, zal Tango E5 naar startpunten langs het grensdraad rijden en van daaruit beginnen te maaien. Tot vijf startpunten kunnen ingesteld worden.

Door de frequentie te wijzigen vanaf de verschillende startpunten en het laadstation, wordt verzekerd dat alle delen van de tuin gelijkmatig worden gemaaid. Met een opruimronde rond de volledige tuingrens zullen alle randen perfect onderhouden blijven. De frequentie van deze afwerkingsstap kan aangepast worden.

Terugkeren en automatisch laden

Zodra de accu leeg begint te raken, zal Tango E5 terugkeren naar de basis door langs het grensdraad te rijden tot het laadstation is gevonden. Aangezien de maaier langs verschillende wegen naar de basis terugkeert, wordt spoorvorming vermeden. Bij aankomst helpt een geleidingsdraad voor het laadstation bij de uitlijning van de maaier ten opzichte van het laadstation.
Naast deze functie waarbij de maaier zijn basis vindt langs het grensdraad, is er ook een functie voor intelligente terugkeer ingebouwd. Net zoals u gaat tanken wanneer u bij een tankstation komt voordat de brandstoftank bijna helemaal leeg is, zal Tango zijn accu opladen telkens wanneer hij in de buurt van het laadstation komt voordat het accupeil laag wordt. Hierdoor is er niet alleen meer tijd om te maaien in plaats van heen en weer te rijden. Bovendien laat hij zo minder sporen achter in uw tuin.

De maaiercontroller (VCU) stuurt de bediening van de maaier

De VCU is goed beschermd binnen in de maaier gemonteerd, zodat alle onderdelen bescherm worden. De VCU verbindt alle sensoren, motoren en voedingskabels. Ze bevat een versnellingsmeter die hellingshoeken levert en de luidspreker voor hoorbare signalen.

Krachtige, onderhoudsvrije motoren drijven de achterwielen aan

Robuuste en krachtige borstelloze motoren worden gebruikt om de wielen aan te drijven. De twee identieke motoren leveren 46 W vermogen aan de achterwielen via een geïntegreerde planeetwieltransmissie.

Eenvoudig aanpassen van de snijhoogte

De aanpassing van de maaihoogte gebeurt door aan de maaimes-afscherming te draaien. Het mes en de beschermplaat bewegen tegelijk naar boven en beneden, wat de veiligheid verhoogt doordat het mes steeds afgeschermd is. Het maaihoogtebereik gaat van 19 mm–102 mm. Volgens de traditionele methode wordt het gras korter dan gemiddeld gemaaid en laat men het gras groeien tot de volgende maaibeurt. Bij automatisch maaien wordt het gras permanent gemaaid, zodat de grashoogte altijd op het gewenste niveau blijft.

Krachtige, onderhoudsvrije motoren drijven het maaimes aan

Het mes wordt aangedreven door een borstelloze motor waarvoor geen onderhoud vereist is. De motor is goed beschermd tegen regen, gras en schokken en is ondergebracht in het binnenste van de maaier. Wanneer de maaihoogte wordt veranderd, beweegt de motor omhoog en omlaag samen met het mes. Het vermogen bedraagt maar liefst 60 W bij 2600 t/min.

Duurzaam mes voor een langdurig, hoogwaardig maairesultaat met weinig lawaai, lage uitstoot en beperkte energiebehoefte

Het mes blinkt uit door zijn duurzaamheid en scherpte, hetgeen maaiprestaties van hoge kwaliteit garandeert gedurende een heel seizoen. Indien het mes plots tot stilstand komt wanneer het tegen een steen of vergelijkbaar voorwerp stoot, wordt de mesmotor beschermd tegen de schok door de montageblokjes aan het mes, waardoor het mes onmiddellijk kan stoppen terwijl de motor en as nog even uitrollen. De vorm van het blad maakt het mogelijk dat enkel de gebogen snijkanten in contact staan met het gras, wat zowel de geluidshinder als het stroomverbruik tot een minimum beperkt.
Onze ervaring toont dat in tal van toepassingen een enkel mes volstaat voor een volledig seizoen, terwijl bij andere automatische maaiers regelmatig het mes vervangen zou moeten worden.

Een grote gebruikersinterface toont duidelijk de status van de maaier en maakt een intuïtieve activering van de bedieningsmodi mogelijk

De Tango heeft de beste gebruikersinterface in de markt. Het brede display met zes lijnen is eenvoudig zichtbaar vanaf een afstand. De intuïtieve bediening van de maaier was de voornaamste doelstelling bij het ontwerp van de gebruikersinterface.

Aan de linkerzijde van de gebruikersinterface zijn er knoppen voor snelle toegang tot de hoofdbedieningen: maaien volgens schema, nu maaien, terugkeren naar basis. Het rechterdeel van de gebruikersinterface is voorbehouden voor de knoppen om de maai-uren te programmeren en verdere instellingen te wijzigen. Met behulp van LED's worden de huidige bedieningsmodus en mogelijke storingen duidelijk weergegeven.

Vriendelijke service

Het personeel van uw lokale John Deere dealer is er altijd voor u - met persoonlijke service waar u op kunt vertrouwen. Als onderdeel van het John Deere netwerk combineren zij hun eigen stijl met alle voordelen van een grote wereldwijde onderneming.

Snelle reparatie

In het onwaarschijnlijke geval dat uw John Deere machine ooit een reparatie nodig heeft, kan het servicecentrum van uw dealer dit snel uitvoeren.

Service voor de lange termijn

De machines van John Deere zijn voor het leven. Zelfs na jaren van trouwe dienst garanderen wij dat u nog steeds de onderdelen kunt bestellen die uw model nodig heeft. Dankzij ons dichte dealernetwerk is hulp nooit ver weg.

Voor welke maat gazon is de TANGO E5 het meest geschikt?

Hij is ideaal voor oppervlaktes tot 1800 vierkante meter. Objecten of delen van de tuin, zoals bloembedden, kunnen worden buitengesloten met behulp van begrenzingsdraad. Met behulp van een draadsensor worden deze door de TANGO E5 vermeden door automatisch om obstakels heen te rijden die buiten zijn grenzen liggen (“buitengesloten obstakels”). Het maaibare oppervlak hangt af van de complexiteit van de tuin. Hoe complexer de tuin (veel buitensluitingen, steile hellingen en gefragmenteerde tuinindeling), des te hoger het energieverbruik. Uw lokale John Deere dealer zal u tijdens de installatie bijstaan met advies en begeleiding.

Voor welke soort tuinen is de TANGO E5 geschikt?

In principe kan de TANGO E5 worden gebruikt voor elk type tuin. Onder bepaalde omstandigheden moet de apparatuur enigszins worden aangepast aan de tuin. Natuurlijk moeten de productspecificaties, zoals de maximale helling en de minimale breedte van het maaipad in acht worden genomen. Hiervoor dient u de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing te volgen of direct contact op te nemen met uw plaatselijke John Deere dealer.

Hoe lang moet de TANGO E5 worden opgeladen?

Deze automatische grasmaaier van John Deere laadt zichzelf volledig op in 80 minuten en kan vervolgens, afhankelijk van de complexiteit van het maaiprogramma, tot 90 minuten worden gebruikt voor gazonwerkzaamheden.

Kan de TANGO E5 ook gebruikt worden bij slecht weer?

Deze automatische grasmaaier van John Deere kan ook zonder probleem maaien als het regent. Toch raden wij u aan de TANGO E5 niet te gebruiken bij slecht weer en het apparaat te beschermen tegen mogelijke blikseminslag. U kunt het maaien onderbreken door op de stop-toets te drukken en het maaien onmiddellijk hervatten zodra het weer is verbeterd.

Hoe smal mogen de doorgangen in mijn tuin zijn?

De minimale breedte (van object tot object) is 150 cm. Dit zorgt ervoor dat de maaier de gebieden aan beide zijden van de doorgang kan bereiken. Uw John Deere dealer helpt u graag met het instellen van het maaiprogramma.

Kan de TANGO E5 twee gazonoppervlakken maaien die niet met elkaar zijn verbonden?

Als deze gebieden zijn verbonden door een vlak pad en de begrenzingsdraad dienovereenkomstig is gelegd, zal de TANGO E5 volgens de programmering naar het tweede gebied rijden. Als er geen pad is tussen de twee werkgebieden, is het raadzaam om een secundair gebied te vormen (“begrensd” door de draad). In dit scenario moet de TANGO E5 handmatig van het hoofdgebied naar het secundaire gebied worden gedragen.

Kan de TANGO E5 indien nodig zelf naar het laadstation rijden?

De TANGO E5 keert automatisch terug naar het laadstation wanneer de batterijen leeg zijn. Hij laadt zichzelf voor 100% op voordat het voorgeprogrammeerde maaiprogramma wordt voortgezet.

Kan de TANGO E5 ook hellingen aan? Zo ja, hoe steil?

De TANGO E5 kan hellingen binnen het werkgebied van maximaal 35% aan (dit betekent een hoogteverschil van 35 cm over een afstand van 1 meter). Langs de begrenzingsdraad (de rand van het maaioppervlak) is de maximaal toegestane helling 10%. Dit voorkomt dat de maaier over de begrenzingsdraad wegglijdt wanneer hij de rand van het gazon bereikt (bijvoorbeeld als het gras nat is).

Kan hij meer dan één maaioppervlak aan?

Het onderhouden van extra maaioppervlakken is geen probleem. Als deze zijn verbonden door een pad, rijdt de TANGO E5 zelf heen en weer volgens het programma.

Hoe kan ik de TANGO E5 om bloemperken en bomen heen leiden?

Ervan uitgaande dat het begrenzingsdraad correct rond bloembedden, bomen, struiken en andere objecten is gelegd, zal de TANGO E5 deze gebieden niet betreden en zal hij deze niet beschadigen. Uw lokale John Deere dealer helpt u graag met het installeren van het begrenzingsdraad.

Heeft de TANGO E5 toezicht nodig?

De eerste regel is dat er geen mensen of dieren zonder toezicht in het maaigebied mogen blijven. De TANGO E5 voert zijn maaitaken altijd uit volgens de programmering, waardoor u op een andere plek kunt genieten van uw vrije tijd.

Wat gebeurt er met het maaisel?

Het maaisel van de TANGO E5 heeft ongeveer de lengte van een kleine rijstkorrel. Het gemaaide gras blijft achter in de kleine ruimtes tussen het gras, waar het fungeert als een natuurlijke meststof, zonder lelijke hopen gras op uw gazon. Het gras op het gemaaide gebied ziet er gezonder en groener uit.

Wat is de beste manier om de TANGO E5 tijdens de winter op te bergen? Heeft de TANGO E5 veel opbergruimte nodig?

Deze automatische grasmaaier van John Deere kan veilig worden opgeslagen in een kelder of in een vorstvrije garage. Hij neemt veel minder ruimte in beslag dan een vergelijkbare handgrasmaaier. Uw John Deere dealer zal u graag aanbevelingen geven voor het winteronderhoud.

Wat is de beste locatie voor het laadstation van de TANGO E5 tijdens het maaiseizoen?

Het laadstation is weerbestendig en de plaatsing in uw tuin is flexibel. Uw lokale John Deere dealer zal dit graag met u bespreken en aanbevelingen doen voor de ideale positie, rekening houdend met de aanwezigheid of afwezigheid van elektrische bedrading.

Is de TANGO E5 beschermd tegen diefstal?

De TANGO E5 is beveiligd met een pincode, waardoor hij onbruikbaar is voor dieven.

Hoe kan ik de maaihoogte instellen?

Schakel de maaier uit en draai de TANGO E5 ondersteboven, zodat u de schotelvormige beschermkap kunt zien. Deze kan iets gedraaid worden om de messen omhoog en omlaag te bewegen.

Een John Deere dealer zoeken

Om te garanderen dat u de beste service en het beste advies krijgt, verkopen wij de TANGO en al onze andere producten voor gazonsonderhoud alleen via bevoegde John Deere dealers.
Uw lokale John Deere dealer is een volledig getrainde prof en staat klaar om u te helpen. Zoek een John Deere dealer in uw omgeving:

contact