• PLACEHOLDER ALT TEXT

John Deere HarvestLabAgrarische Management Oplossingen

  • Automatische aanpassing van de snijlengte op basis van de droge stof voor een betere bunkdichtheid en kuilvoerkwaliteit
  • Nauwkeurige aanpassing van dosering van het inkuilmiddel om fermentatie te optimaliseren
  • Eén sensor, drie gebruikssituaties: Zelfrijdende veldhakselaar, mobiel laboratorium, mesttank
Printen
PLACEHOLDER ALT TEXT

Het in samenwerking met Carl Zeiss ontwikkelde en ge-octrooieerde HarvestLab maakt gebruik van van near-infrared (NIR) spectroscopie om geoogste gewassen te analyseren met meer dan 4000 meetpunten per seconde. Vergeleken met een paar willekeurige monsters van de aanhanger, biedt dit een veel hogere nauwkeurigheid en maakt het bovendien een snijlengte-aanpassing tijdens het rijden mogelijk waardoor een optimale kuilvoerkwaliteit wordt gewaarborgd. Vlees- en melkveehouders profiteren van realtime detectie van veranderingen in de voerkwaliteit, hebben biogasproducenten een veel grotere controle over het gebruik van inkuiladditieven en beschikken loonwerkers over extra mogelijkheden voor nieuwe waardevolle klantenservice en flexibele factureringsopties.

De HarvestLab Sensor is gecertificeerd door de Deutsche Landwirtschafts- Gesellschaft (DLG) voor drogestofanalyse van maïssilage.