Precisiespuittechnologie - Handige tips

“Hallo, ik ben Stijn. Ik werk in onze fabriek in Nederland. Klanten vragen me vaak hoe ze het meeste voordeel kunnen halen uit de geavanceerde technologie van onze veldspuiten. Ik heb deze webpagina gemaakt om mijn kennis over de spuittechnologie met u te delen. U kunt zoeken op individuele technologie, of gebruik maken van de vervolgkeuzelijst met een overzicht van de meest voorkomende uitdagingen waar klanten mij vragen over stellen.”

Spuittips per seizoen

 • Half maart

  Contactherbicide - Tarwe

  Ik had kort geleden het genoegen om een klantendemo te geven over onze nieuwste technologie. De veldspuit was uitgerust met een ruimte van 25 cm tussen de verstuivers. Dit betekende dat we de spuitboom lager konden zetten waardoor de drift kon worden verminderd terwijl de dekking toch goed bleef.

  Contactherbicide - Tarwe
 • Februari / maart

  Contactherbicide - Tarwe

  De meesten onder u zijn waarschijnlijk nog meststoffen aan het verdelen, maar het is nu eigenlijk tijd om herbicide te verspreiden over nieuw onkruid zodat de tarwe voldoende ruimte heeft om te groeien. Met de TwinSelect kunt u de verstuiver vanuit de cabine en zonder te stoppen wisselen om over te schakelen van vloeibare meststofverstuiver naar spuitverstuivers."

  Contactherbicide - Tarwe
 • Februari

  Meststof - Tarwe

  Jaar na jaar ontmoet ik meer en meer klanten die beschrijvende kaarten gebruiken bij het aanbrengen van meststoffen. Met behulp van de optie TwinSelect wordt het een stuk eenvoudiger om mest te doseren omdat de veldspuit automatisch de juiste verstuiver selecteert om de correcte dosering aan de brengen die op de kaart is aangegeven. Dit voorkomt dat u de snelheid van de tractor continu moet bijsturen.

  Meststof - Tarwe
 • Begin december

  Herbicide - Tarwe

  Vorige maand was ik in Denemarken waar ik een afspraak had met een klant die voor het eerst spotspuitkaarten gebruikte voor het aanbrengen van herbicide op tarwe. Vanuit de cabine zag hij dat de verschillende verstuivers aan en uit werden geschakeld op basis van de gegevens op de kaart. De eerste resultaten bleken heel bemoedigend. Al het onkruid verdween en tegelijk werd de hoeveelheid gebruikte herbicide sterk verminderd.

  Herbicide - Tarwe
 • November

  Herbicide - Tarwe

  Op zoek naar een manier om vroeg gezaaide tarwe een goede start te geven? Voor vroeg gezaaide gewassen is een herbicidetoepassing in de vroege groeistadia altijd een goed idee. De uitdaging is echter om niet te onder- of te overdoseren. Hierbij heeft de individuele verstuiver al bewezen erg nuttig te zijn. U kunt elke verstuiver zelfstandig aan- en uitschakelen waardoor u herbicide bespaart en tegelijk overdosering voorkomt.

  Herbicide - Tarwe