Fijngrasgereedschap

Gereedschapsset voor golfbanen

A. Volledige set

Als hulpmiddel voor het beheer van fijn gras is een assortiment van gespecialiseerd gereedschap van John Deer verkrijgbaar. Dit gereedschap kan in een handige opslagdoos als volledige set worden besteld.

Gereedschapsset voor golfbanen, 8 stuks

Dit zijn de gereedschappen die in de Golfgereedschapsset zijn. Ze kunnen ook allemaal afzonderlijk worden besteld via de getoonde onderdeelnummers:

 • Meetinstrument, 2 stuks Prismameter: meet nauwkeurig de grashoogte op de greens. Afzonderlijk instrument om de maaihoogte op fairways, roughs of semi-roughs te meten.
 • Groomer-Gage (metrisch): solide en precies instrument om de gewenste diepte voor groom- of verticuteermachines in te stellen.
 • Accu-Gage (metrisch): solide en precisiemeetinstrumenten om uiterst nauwkeurige maaihoogte af te stellen op green-maaimachines.
 • Rollercontrole: controle-instrument om het parallel lopen van de achterste rollers te controleren voor green-maaimachines of andere maaimachines.
 • Green-snelheidsmeter: meet de snelheid op de greens met de gestandaardiseerde meetmethode van bal rollen (USGA-specificatie)
 • Sample Pro: de Sample Pro verwijdert voor uw inspectie een bodemdoorsnede van ca. 15 cm diep en ca. 6,5 cm dik.
 • Koffer (leeg): alleen de koffer, zonder gereedschap.
Analoge Accu-Gage

B. Accu-Gage

Analoge Accu-Gage

De Accu Gage is een precisiemeetinstrument voor het maken van zeer nauwkeurige aanpassingen aan de maaihoogte bij greenmaaiers of andere precisiemaaiers. Door de toevoeging van een keuzeknop of digitale indicator bij de unieke stelstang kunnen zeer nauwkeurige metingen worden verricht bij het snijvlak van het maaimes (tot 0,01 mm), zodat de bestuurder eigenlijk geen fouten meer kan maken bij het instellen van de stelstang en de maaier.

De analoge Accu-Gage kan op nul worden gezet door de keuzeknop te draaien – de volledige instructies hiervoor worden bijgeleverd.

Digitale Accu-Gage

Digitale Accu-Gage

De digitale Accu-Gage kan tussen Britse en metrische eenheden worden geschakeld via een knop op de voorkant van de meter. Er is ook een knop om de meter op nul in te stellen en een aan-/uitknop. Zoals in de afbeelding links wordt getoond, houdt een magneet het hulpmiddel tegen het vaste mes. Hierdoor is het nog gemakkelijker om aanpassingen te maken. Het wordt desondanks niet aanbevolen om zo op de magneet te vertrouwen – het is beter om de eenheid omgekeerd op een werkbank te plaatsen! De levensduur van de batterij van de meter is, afhankelijk van de hoeveelheid gebruik, ongeveer 12 maanden. Een reservebatterij (type CR2032) is inbegrepen.

De Accu-Gage is in een solide, vergrendelbare draagtas verpakt.

Hoe het werkt

Accu-Gage en hoe het werkt

Na de basisstaaf over de rollers van uw maaier te plaatsen, drukt u slechts op de indicatiestang op de meter en haakt u de knop aan het vaste mes. Daarna kan de exacte maaihoogte worden gemeten op het scherm.

Eigenschappen van de Accu-Gage

 • Terwijl de meter op de maaier is, kunnen aanpassingen worden gemaakt. Lees gewoon de meter af terwijl u aan de stelknop draait.
 • Metingen worden aan de voorrand van het vaste mes gemaakt, ongeacht de slijtage van het vaste mes.
 • Het is niet meer nodig om de onnauwkeurige "voel"-methode uit te voeren van het oude type stelstangen.
 • Defecten bij de voor- en achterrollen kunnen, net als de defecten aan het vaste mes, worden gemeten.
 • Past bij alle modellen grasmaaiers, zowel de zitmaaiers als loopmaaiers.
 • Werkt op zowel gegroefde als massieve rollers.
 • De meting is nauwkeurig tot 0,01 mm.
Groomer-Gage

C. Groomer-Gage

Een Groomer-Gage is een precisiemeetinstrument om nauwkeurig de gewenste groomdiepte voor de groomer in te stellen.

Bovendien beschermt de Groomer-Gage de aandrijflijn van uw groomers tegen overbelasting veroorzaakt door een te diepe instelling van de groomers. Groomerschijven worden niet met dezelfde tolerantiegrenzen vervaardigd als de snijcilinder en op het schijvenblok kunnen aanzienlijk wrijvingspunten voorkomen. Dit wrijvingspunt geeft dan de diepste groomdiepte aan. Als dit bij het instellen van de groomers niet is toegestaan, wordt de aandrijflijn bij de werkzaamheden overbelast – dit zal de levensduur van de aandrijflijn aanzienlijk verminderen. De Groomer-Gage is verpakt in een stevige, afsluitbare draagkoffer.

Hoe het werkt

 • De groomdiepte wordt ingesteld door de lat van de Groomer-Gage op de voor- en achterrollers te plaatsen en de groombladen loodrecht op de lat te draaien.
 • De indicatiestang wordt vervolgens zover naar boven gedrukt, dat het indicatieblok de bladen raakt. Het meetresultaat kan daarna nauwkeurig van de meter worden afgelezen.
 • Om de groomer op wrijvingspunten te controleren, moet u deze nu met de hand draaien en de Groomer-Gage in de lengte van de groomer schuiven.
 • De gewenste groomdiepte dient met behulp van een wrijvingspunt te worden ingesteld, zodat u overbelasting van de aandrijflijn vermijdt.
Speciale voelmaten

D. Speciale voelmaten

Voelmaten worden gebruikt om de snijcilinder nauwkeurig in te stellen op de tussenruimte van het maaimes op de cilindermaaiers. Deze afstelling is vitaal om een goede maaikwaliteit te verzekeren. Bovendien, als twee onderdelen te dicht op elkaar zijn ingesteld, zullen zij contact maken. Dit zal leiden tot snelle slijtage van het maaimes en de snijcilinder waardoor het aandrijfsysteem wordt overbelast. Deze speciale voelmaten kunnen letsel aan de bestuurder voorkomen. De voelmaten zijn 30 cm lang zodat handen en vingers uit de buurt kunnen worden gehouden van snijvlakken. De lengte biedt ook toegang tot moeilijk te bereiken plaatsen. Van de voelmaat zijn twee diktes beschikbaar – 0,025 en 0,05 mm – zodat bestuurders de snijcilinders van John Deere kunnen afstellen volgens de aanbevelingen in de bedieningshandleiding.

 • voelmaat van 0,025 mm. Gebruikt om de cilinder in te stellen op de tussenruimte van het maaimes op greenmaaimachines en eenheden van het type 22M.
 • Voelmaat van 0,05 mm. Gebruikt om de cilinder in te stellen op de tussenruimte van het maaimes op ESP-cilinders van John Deere.

E. Grashoogtemeting

Deze set bevat twee instrumenten waarmee de professionele greenbeheerder nauwkeurig de grashoogte kan meten. Details over de instrument hoe ze te gebruiken worden hieronder geleverd.

Turf Check I

F. TurfChek

TurfChek Ι

TurfChek Ι bevat een prisma om de grashoogte op een egaal oppervlak, zoals een green, te observeren. De ware maaihoogte van diverse maaiers (en verschillende eenheden op een triplexmaaier) worden gemeten. Het toepassen van voedingsstoffen, temperatuurwijzigingen en neerslag kan worden geobserveerd en de grashoogte kan voor groeisnelheid worden gemeten. Het wordt voornamelijk gebruikt om de maaiprestaties van de greenmaaiers te beoordelen, om het verschil te vinden tussen de aangegeven hoogte en de feitelijk maaihoogte. Dankzij de vergroting kan met het prisma ook de maaikwaliteit worden gecontroleerd, bijvoorbeeld of de maaier het gras afscheurt in plaats van maait.

Hoe het werkt

 • Het instrument is ingesteld op het geselecteerde gemaaide gras. De graslengte kan daarna worden afgelezen op de metrische schaal.
 • Door de TurfChek I op de overlapping tussen twee runs of eenheden te plaatsen, kunt u controleren of de maaihoogte consistent is.
 • Draai nu de TurfChek I 90 ° en u kunt zoeken naar “ribbels” die door een te lage maaifrequentie kan ontstaan.
 • TurfChek I kan het best worden gebruikt voor greens, maar zeker ook voor collars, approns en fairways die weinig worden gemaaid.
TurfChek II

TurfChek II

De TurfChek ΙΙ biedt een snelle en eenvoudige manier om de maailengte en -consistentie te meten voor grotere grasvelden.

Hoe het werkt

Het instrument heeft twee verlengpunten en vier zaagtandsecties op de actieve zijde. Druk de twee verlengpunten in de grond, totdat de vier zaagtandsecties het grondvlak raken. Het botte uiteinde van het ontwerp van de zaagtand vormt de basisiljn van de meetschaal. Zij maken contact met het laagste viltniveau. De schaal wordt in zowel metrische als Engelse eenheden weergegeven. Dit is een eenvoudig instrument waarmee u dagelijks de maaihoogte kunt behouden.