Onderdelen en onderhoud maaidorser

Onderdelen maaidorser

Wees klaar om uit te blinken

Onderdelen van de beste klasse en regelmatige inspecties zijn uw sleutel tot jarenlange oogstprestaties.

Mesbeschermers

Mesbeschermers vervangen - wanneer en waarom

Door de mesbeschermers te vervangen als zij gebroken, verbogen zijn of als de kloof de 5,4 mm overschrijdt, bespaart u energie, vermindert u de uitvaltijd en de algemene onderhouds- en onderdelenkosten voor het snijplatform – de aandrijfriem en messecties hoeven minder regelmatig te worden vervangen.

Maaionderdelen

Maaionderdelen vervangen - wanneer en waarom

Controleer de onderdelen van uw maaiplatform op tekenen van slijtage of schade en vervang deze om te zorgen dat u de gewassen snijdt in plaats van ze ineffectief te scheuren. U krijgt betere grondsnelheid, bespaart brandstof en verlengt de levensduur van uw aandrijfriem.

Vijzelvingers

Vijzelvingers vervangen - wanneer en waarom

Gebroken, verbogen of overmatig versleten vijzelvingers moeten worden vervangen om betere toevoereigenschappen en een hogere grondsnelheid te bereiken.

Riemen

Riemen vervangen - wanneer en waarom

Als u ziet dat zichtbare barsten ontstaan op een riem of als het ongewone geluiden begint te maken, dan is het tijd voor vervanging. U zult van betere energieoverdracht, minimale slip en minder trillingen profiteren. Trouwens, sla riemen altijd op bij een temperatuur tussen +15 °C en +25 °C en op een droge plek.

Slaglijsten

Slaglijsten vervangen - wanneer en waarom

Als het profiel op een slaglijst in de maximale positie onder 6 mm is, dan moet u deze echt vervangen. Alleen een juist tandenprofiel verzekerd optimale dorsprestaties, vooral bij het hanteren van zware dorsladingen.

Kettingen

Kettingen vervangen - wanneer en waarom

Met de tijd is het vervangen van kettingen cruciaal. Typische vermoeidheidstekenen zijn gebroken binnenplaten, afgebroken pennen wegens gebroken binnenplaten of vermoeidheidsbreuken. Vervang ze ook als de rek 3% overschrijdt. Dit is waar te nemen door slijtage van de pen of bus door schuring. Gebruik de slijtagemeter om de ketting te testen.

Hakselaarmessen

Hakselaarmessen vervangen - wanneer en waarom

Gebroken, beschadigde of versleten hakselaarmessen kunnen lagere snijkwaliteit en hoger brandstof- en energieverbruik veroorzaken–hakselaarmessen moet u op tijd vervangen. Nieuwe hakselaarmessen verhogen de snijprestaties, minimaliseren het risico op uitval en verlagen de algemene bedrijfskosten.