Onderhoud nat systeem

Onderdelen en service: spuitmonden

Spuitmonden

Wij bieden een groot assortiment van spuitmonden in diverse maten en doppen aan. Deze passen bij uw individuele behoeften en u kunt voor uw specifieke taak de optimale spuitmond kiezen:

  • Polymeer spuitmonden zijn een voordelige optie voor langdurig nauwkeurig sproeien
  • Roestvrijstalen spuitmonden zijn perfect voor uiterst mechanische belastingen
  • Keramische spuitmonden zijn ideaal bij gebruik van uiterst corrosieve chemicaliën en meststoffen
Onderdelen en service: Kalibratiekan

Kalibratiekan

Met deze kan kunt u uw sproeimachine eenvoudig kalibreren. De kalibratiekan heeft een capaciteit van 2 liter en een metrische schaalverdeling. De container is gevormd in polypropyleen voor uitstekende weerstand tegen chemicaliën en voor duurzaamheid.

Onderdelen en service: Reinigingsborstel voor spuitmondpunt

Reinigingsborstel voor spuitmondpunt

Deze borstels is ideaal om uw spuitmonden schoon te houden. De zachte haren ervan, reinigen de spuitmond zonder de opening te beschadigen. Een verplicht gereedschap voor elke garageruimte.

Onderdelen en service: Filters

Filters

Ons uitgebreide assortiment aan filters biedt een uitstekende bescherming van uw gehele natte systeem, voorkomt verstopte spuitmonden en garandeert een uitstekend sproeiverdeling en gewaspenetratie.

Onderdelen en service: Drukmeter

Drukmeter

Deze gemakkelijk afleesbare, analoge, glycerine-gedempte drukmeter met zijn grote behuizing van 100 mm, is handig geplaatst aan de voorkant van de sproeimachine. Hij heeft een nauwkeurige schaalverdeling in stappen van 0,2 bar, onderverdeeld in vier gekleurde zones, evenals een onderdrukaanduiding voor snel, eenvoudig en nauwkeurig aflezen. De gemiddelde afwijking van de doeldruk is maar 0,05% bij 10 bar (ENTAM-test).

Onderdelen en service: Pomp en reparatiesets

Pomp en reparatiesets

Ondanks dat al onze spuitmachines zijn uitgerust met zelfopvoerende, hydraulisch ondersteunde zuigerdiafragmapompen, die bijzonder weinig onderhoud vergen, moeten de membranen af en toe worden vervangen. Wie bieden reparatiesets die alle onderdelen bevatten die u nodig hebt om uw sproeimachine probleemloos te laten werken met hoge uitvoerdruk en stroming.

Er zijn membranen verkrijgbaar van verschillende materialen.

  • BUNA - nitrilbutylrubber heeft een zeer goede mechanische flexibiliteit en een goede weerstand tegen olie en veelgebruikte spuitchemicaliën. Het is het meest gebruikte membraanmateriaal in Europa en wordt aanbevolen door John Deere.
  • DESMOPAN heeft een zeer goede weerstand tegen agressieve chemicaliën, maar is minder flexibel dan BUNA.
  • HPDS - "High Performance Diaphragm System" - Dit is een speciaal mengsel met de flexibiliteit van BUNA, maar met een betere weerstand tegen enkele van de meer agressieve chemicaliën.