Leiders uit het verleden

Portret van Robert Hanson

Robert Hanson

Voorzitter en CEO

1982-1990

Robert Hansons uitzonderlijke carrière bij Deere & Company heeft meer dan 40 jaar geduurd. Hanson, geboren in East Moline, Illinois en afgestudeerd aan het Augustana College in het vlakbij gelegen Rock Island, Illinois, groeide hij op in een echte John Deere-gemeenschap.

De carrière van Hanson bij John Deere begin in 1950 bij John Deere Intercontinental, Ltd. In 1973 werd hij benoemd tot senior vice president van Deere's Overseas Division. William Hewitt benoemde Hanson twee jaar later als executive vice president, waardoor Hanson zijn logische opvolger werd.

In 1978 werd Hanson benoemd tot president van Deere & Company, waarmee hij de eerste president van het bedrijf werd zonder familierelatie met John Deere. Het jaar erop werd hij benoemd tot president en chief executive officer, en na de pensionering van William Hewitt in 1982 tot voorzitter en chief executive officer.

Hanson begon zijn termijn als voorzitter op een dieptepunt in de landbouwmachine-industrie. In het begin van de jaren 1980 volgde een diepe recessie op de woekerende inflatie van het eind jaren 1970 en zakte de verkoop van landbouw- en constructiemachines diep in.

Onder leiding van Hanson ging het bedrijf in eigen gelederen op zoek naar bezuinigingen. In 1988 had het bedrijf de economische uitdagingen van de voorgaande zes jaar doorstaan en trok de verkoop sterk aan. De winst over het jaar was meer dan 315 miljoen dollar.

Ook tijdens het economische dal bleef Deere & Company uitbreiden en diversifiëren. In 1985 begaf het bedrijf zich op de gezondheidszorgmarkt met de oprichting van John Deere Health Care, Inc. Drie jaar later vormde John Deere een joint venture om graafmachines in de Verenigde Staten te assembleren. En in 1989 nam het bedrijf Funk Manufacturing over, een maker van aandrijflijnonderdelen.

Robert Hanson ging in 1990 met pensioen nadat hij het bedrijf succesvol door een van de moeilijkste periodes had geleid. Hij overleed in 2016 op de leeftijd van 91 jaar.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.