Nieuws- & persberichten   14 september 2016

John Deere introduceert nieuwe compacttrekkers van de 2R-serie

Horst, 14 september 2016 – John Deere dealerschappen GroeNoord Ag & Turf b.v. met zeven vestigingen in Groningen en Drenthe en Greve b.v. met zeven vestigingen in Flevoland en Friesland worden samengevoegd onder de naam GroeNoord. De samenvoeging van GroeNoord en Greve zal plaatsvinden middels de overname door GroeNoord van de meerderheid van de aandelen in Greve.

Klanten die op zoek zijn naar een hogere productiviteit zonder in te leveren op comfort, zullen de nieuwe John Deere-compacttrekkerlijn van de 2R-serie waarderen. De 2026R en 2036R hebben een nieuw ontwerp met een groot aantal innovaties en een keuze uit respectievelijk 26 of 36pk.

De 2026R is het kleinere van de twee modellen, met een compact ontwerp voor werken in meer krappe ruimtes. De 2036R heeft een bredere voetafdruk en een langere wielbasis, gecombineerd met een hoger trekkergewicht voor betere stabiliteit.

Beide modellen zijn ontworpen voor comfort en minder vermoeidheid van de bestuurder, met ergonomische bedieningen, een kantelbaar stuur en cruisecontrol. De 2036R heeft tevens een premium luchtverende stoel. Beide trekkers zijn beschikbaar met een open bedieningsstation of een cabine, die een aanvulling vormt op de voordelen van het bedieningsstation en zorgt voor een goed zicht rondom.

“Onze klanten zijn op zoek naar efficiënte, duurzame en eenvoudig te gebruiken oplossingen waardoor zij meer werk kunnen verrichten in minder tijd en met minder moeite”, zei Jared Lowe, John Deere-productmarketingmanager voor compacttrekkers. “Bij het ontwerpen van de nieuwe modellen van de 2R-serie hebben wij ons gericht op het verbeteren van de stabiliteit van de machines, comfort en aanbouwmogelijkheid om tegemoet te komen aan die behoeften.”

De trekkers van de 2R-serie verbeteren de productiviteit via diverse eenvoudig te gebruiken functies. De 2036R heeft het fonkelnieuwe CommandCut-hefsysteem dat exclusief is voor de sector, dat voorziet in snelle en nauwkeurige aanpassingen van maaihoogte met een draai aan de knop en een duwtje tegen de hendel. Dit systeem maakt precisiemaaien en gereduceerde vermoeidheid van de bestuurder tijdens lange werkdagen mogelijk.

Beide modellen hebben Twin Touch-voetbedieningen die de selectie van snelheid en rijrichting vereenvoudigen. Met de eThrottle-functie kan de machine het motortoerental als vereist automatisch verhogen of verlagen terwijl de standaard cruisecontrol de grondsnelheid constant houdt.

De compacttrekkers van de 2R-serie hebben volledig onafhankelijke aftakassen, waardoor vooraan, in het midden of achteraan gemonteerde werktuigen tegelijkertijd kunnen worden bevestigd en op verschillende manieren kunnen worden gecombineerd, waarbij de veelzijdigheid van de apparatuur wordt vergroot. AutoConnect-maaidekken voor montage in het midden zijn gemakkelijk aan te sluiten en te verwijderen voor een hogere productiviteit, en de nieuwe QuikAttach 120R- en 220R-voorladers zijn specifiek voor de 2R-serie ontworpen voor maximale prestatie.

Aanvullende voordelen zijn te vinden in de nieuwe door John Deere ontworpen en gebouwde fronthefopties, die sterk en compact zijn. De 2036R heeft een elektrische vergrendelingsklep zodat de bestuurder de hefinrichting eenvoudig kan vergrendelen in de transportstand met een schakelbediening vanuit de trekkerstoel.

Intuïtieve onderhoudsfuncties bieden langere vloeistofservice-intervallen en betere toegang tot het motorcompartiment. Standaard service-indicatoren waarschuwen de bestuurder wanneer onderhoud nodig is, zoals wanneer het luchtfilter moet worden gereinigd of vervangen. De motoroliepeilstok is tevens naar een gemakkelijkere locatie verplaatst, waardoor de bestuurders het oliepeil eenvoudiger kunnen controleren. Met diagnostiek aan boord en Service ADVISOR™-connectiviteit kunnen technici snel en eenvoudig de conditie van de machine monitoren controleren.

Voor meer informatie over de nieuwe John Deere-compacttrekkers van de 2R-serie en hun beschikbaarheid gaat u naar uw lokale John Deere-dealer.