Nieuws- & persberichten   26 september 2016

Nieuwe John Deere 5G-serie gespecialiseerde trekkers

De nieuwe John Deere 5090GV gespecialiseerde trekker

Mannheim, 26 september 2016 – De nieuwste trekkers uit de 5G-serie van John Deere voor speciale gewassen omvatten vier modellen met Fase IIIB-motoren van 3,4 liter met een nominaal vermogen van 75 tot 105 pk (97/68/EC).

Deze nieuwe serie is speciaal ontworpen om hoge niveaus van comfort, vermogen, hydraulische prestaties en wendbaarheid te leveren voor klanten die werken in boom- of wijngaarden en voor andere toepassingen die een smalle spoorbreedte vereisen.

De trekkers van de 5GF-, 5GN- en 5GV-serie bieden klanten de keuze van een open bedieningsstation of een nieuw cabine-interieur en knoppenindeling. Cabinefuncties omvatten een elektronische handgasknop en een nieuwe achteruitrijhendel, nieuwe linker en rechter consoles, een nieuwe display, 10 procent meer ruimte en een optionele luxe stoel met luchtvering. Bovendien hebben de trekkers een verbeterde draaicirkel van tot 15 procent en een verbeterde hydraulische capaciteit van tot 126 liter/min, met drie hydraulische pompen.

De modellen met vierwielaandrijving van de 5GL-serie van 75, 90 en 100 pk hebben een nieuwe smalle cabine af fabriek, een geringe breedte van 1,4 m en een nieuwe 24F/12R PowrReverser-transmissie. De 5GL-trekkers zijn vooral geschikt voor pergola-achtige wijngaarden en hebben tevens dezelfde verbeterde hydraulische capaciteit als de andere modellen in het assortiment.