Nieuws- & persberichten   16 december 2016

Overname John Deere dealerbedrijven Noord Nederland

Horst, 16 december 2016 – John Deere dealerschappen GroeNoord Ag & Turf b.v. met zeven vestigingen in Groningen en Drenthe en Greve b.v. met zeven vestigingen in Flevoland en Friesland worden samengevoegd onder de naam GroeNoord. De samenvoeging van GroeNoord en Greve zal plaatsvinden middels de overname door GroeNoord van de meerderheid van de aandelen in Greve.

De huidige technologie in de landbouw vraagt steeds meer specialisme op het gebied van precisielandbouw, ondersteunt met GPS en vakmanschap in verkoop en onderhoud. De geplande overname is in lijn met John Deere’s Dealer of Tomorrow strategie. Deze strategie is ontworpen om het Europese dealernetwerk te versterken en te zorgen voor stabiliteit op lange termijn voor zowel dealers als klanten van John Deere.

Greve, een familiebedrijf uit 1922, was het eerste mechanisatiebedrijf in de polders. Greve en GroeNoord gaan nu samen verder. ‘Meerdere jaren geleden bespraken wij al dat het logisch zou zijn om beide bedrijven samen te voegen. De technologische ontwikkelingen in de sector vertalen zich in schaalvergroting en dat vergt nieuwe vaardigheden. Bovendien delen we dezelfde bedrijfscultuur, gericht op service en een vertrouwensrelatie met de klant.’ Aldus Greve directeur Ton Blankvoort.

‘Nu is de samenwerking toe aan de volgende stap, wat gaat leiden tot een volledige samensmelting in één bedrijf.’ zegt GroeNoord directeur Menko Boersma. ‘Bij GroeNoord heeft klant- en werknemertevredenheid altijd voorop gestaan. De overname is voor ons een nieuwe stap waar we heel veel zin in hebben, ook omdat wij het volledige vertrouwen krijgen van John Deere.’

GroeNoord is ontstaan in 2011 uit de fusie van vier familiebedrijven en is één van de voorlopers in het ontwikkelen van verhuurconcepten en het uitbreiden van FarmSight-pakketten. Hiermee kunnen klanten met de nieuwste precisielandbouw diensten en technologieën zoals JDLink telematica, Remote Access Display, Wireless Data Transfer hun productiviteit en efficiëntie verbeteren.