Nieuws- & persberichten   8 juli 2016

Ultieme maaitrekkers: de X700- en X900-serie van John Deere

John Deere X950 dieseltuintrekkers

John Deere heeft een gevestigde reputatie voor betrouwbare en productieve commerciële gazonmaaimachines. Aangestuurd door behoeften van de klant heeft het bedrijf updates toegevoegd aan haar commerciële zitmaaiers van de X700- en X900-serie. Zowel de X700- als de X900-serie is nu uitgerust met een nieuw modern digitaal dashboard dat het uiterlijk heeft van het dashboard in een auto. Dit biedt belangrijke meldingen voor de machine die direct aan de bestuurder worden getoond, wat helpt om te zorgen voor een optimale prestatie van de machine en het voorkomen van schade en het verlagen van reparatiekosten. Een hogere productiviteit wordt verzekerd met de functie “beste maaizone” waardoor de bestuurder de machine altijd op de optimale snelheid kan laten werken en toch verzekerd is van een geweldige maaikwaliteit.

Het optionele MulchControl hulpstuk levert superieure mulchprestaties en veelzijdigheid. U hoeft alleen een hendel om te zetten om over te schakelen van zij-uitworp naar mulchen of omgekeerd om de productiviteit nogmaals te verhogen.

Nieuwe sneeuwblazer voor de X750

De introductie van de sneeuwblazer van 47’’ voor de X750-serie vergroot de veelzijdigheid van de machine nog meer voor het ondersteunen van werk en taken het hele jaar door. De sneeuwblazer met twee fasen en een zwaar aandrijfsysteem en hydraulisch werprad is uiterst effectief in diepe sneeuw.

Nieuw en uniek: het X950R Bagger Empty Assist-systeem

De populaire commerciële X950R-gazontrekker met achteruitworp is verkrijgbaar met een nieuw ‘Bagger Empty Assist’-systeem. Door middel van de bekroonde vulniveau-indicator weet de bestuurder hoeveel materiaal reeds is verzameld in de opvangzak, en het helpt om het best mogelijke moment te bepalen om het te legen. Bagger Empty Assist gebruikt een ultrasone sensor in de opvangunit en een digitale display op het instrumentenpaneel om het vulniveau aan te geven. Met dit systeem wordt blokkering van de grastunnel gereduceerd en is afstellen van de machine voor verschillende grascondities niet nodig, waardoor de bestuurder meer productieve tijd krijgt.

Beschrijving foto dashboard:

Het nieuwe digitale dashboard bevat de volgende symbolen:

  • Diverse waarschuwings- en stoplichten – gedeeltelijk ook gebruikt als indicatoren voor de startprocedure
  • Motortemperatuur
  • Motortoerental met „streefzone voor beste maaikwaliteit“
  • Inschakeling aftakas
  • Brandstofmeter (real-time, elektronisch)
  • Indicator accu-spanningsniveau
  • Motoruren
  • Helderheidsafstelling display
  • Geavanceerde diagnostiek
  • ServiceADVISOR-connectiviteit