Deere & Company rondt acquisitie Blue River Technology af

Nieuws- & persberichten   12 september 2017
Deere & Company rondt acquisitie Blue River Technology af

MOLINE, Illinois, Verenigde Staten (12 september 2017) - Deere & Company (NYSE: DE) heeft aangekondigd dat zij de overname van Blue River Technology heeft afgerond. Eerder in september had Deere al een definitieve overeenkomst ondertekend om het bedrijf Sunnyval in Californië te kopen om zo de positie van John Deere in de precisielandbouw te verbeteren.

Blue River heeft software ontwikkeld waarbij geïntegreerde computerbeelden en software algoritmes landbouwers in staat stelt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Door alleen exact te spuiten op de plek waar onkruid aanwezig is wordt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw geminimaliseerd – een cruciale doelstelling van precisielandbouw. Software algoritmes zouden uiteindelijk kunnen worden toegepast op een breed scala van Deere producten.

Deere & Company (www.JohnDeere.com) is wereldleider in het leveren van geavanceerde producten en services en voelt zich betrokken bij het succes van klanten die werk uitvoeren op het land. Zij die cultiveren, oogsten, transformeren, verrijken en bouwen op het land om te voldoen aan ‘s werelds dramatische toenemende behoefte aan voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. John Deere levert al sinds 1837 innovatieve producten van superieure kwaliteit gebouwd op een traditie van integriteit.

Blue River Technology (www.bluerivertechnology.com) is een pionier in het toepassen van software ontwikkeling om landbouwers te helpen de verzorging van hun planten in het veld te optimaliseren. Door het leveren van apparatuur welke elke plant kan zien en herkennen, helpt Blue River landbouwbedrijven om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen en de winstgevendheid te verhogen.