Nieuws- & persberichten   22 juni 2017

John Deere presenteert nieuwe maaidorsers van de S700-serie

John Deere presenteert nieuwe maaidorsers van de S700-serie

Zweibrücken, 22 juni 2017 - De maaidorsers en maaiborden die John Deere introduceert voor 2018, maken gebruik van de meeste geavanceerde graanoogsttechnologie, van voor tot achter. Vier nieuwe modellen maaidorsers van de S700-serie – de S760, S770, S780 en S790 – bieden akkerbouwers significante verbeteringen op het gebied van ‘smart’-technologie, comfort voor de bestuurder en gegevensbeheer.

De nieuwe S700-serie bevat de meest actuele geautomatiseerde oogsttechnologie en is voortgebouwd op de bewezen prestaties in het veld van de maaidorsers van de S600-serie die zijn geïntroduceerd in 2012. Veel van de aanpassingen zorgen voor eenvoudiger gebruik door de bestuurder omdat de maaidorser de vereiste aanpassingen tijdens het rijden kan doorvoeren.

“Deze nieuwe maaidorsers van de S700-serie zijn het resultaat van verbeteringen aan onze eerdere modellen en optimaliseren en automatiseren het oogsten, voor zowel grove als fijne granen”, zegt Carsten Heftrig, Productmanager Maaidorsers van John Deere. "Wij hebben de algehele intelligentie van deze maaidorsers verhoogd door meer aanpassingen en kalibratietaken te automatiseren. Tevens hebben wij de levensduur en productiviteit van onze front-end-apparatuur verbeterd voor het garanderen van een oplossing met hoge prestaties, in tegenstelling tot andere oogstoplossingen die momenteel beschikbaar zijn op de markt.”

Om het voor bestuurders eenvoudiger te maken de prestaties van deze nieuwe maaidorsers van de S700-serie te maximaliseren, heeft John Deere de nieuwe generatie Interactieve Maaidorserafstelling, ICA2, geïntroduceerd. Na het optimaliseren van machine-instellingen zoals rijsnelheid, graankwaliteit en -verlies en de reinheid van het monster met behulp van ICA, zal het ICA2-systeem de instellingen automatisch aanpassen om de vooraf ingestelde uitvoer op een constant niveau te houden. Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Göttingen in Duitsland, kan ICA het gebruik van de ingebouwde capaciteit van de maaidorser met gemiddeld 20 procent verhogen.

Het grootste fysieke verschil dat klanten zullen zien bij de nieuwe maaidorsers van de S700-serie, vergeleken met de voorgaande modellen, is de cabine. Dit begint bij de nieuwe CommandPRO-joystick, die zeven afzonderlijk te programmeren knoppen met snelkoppelingen bevat voor het op maat instellen van de meest gebruikte functies. Het gemeenschappelijke ontwerp met de nieuwe 6230R- en 6250R-trekkers zal in goede aarde vallen bij bestaande John Deere-gebruikers, terwijl nieuwe gebruikers de intuïtieve kleurcodering en achtergrondverlichting van de bediening zullen waarderen.

Het nieuwe GSD 4600-display in de cabine is tevens zeer vriendelijke in gebruik. “Dit werkt net als een mobiel apparaat met touchscreen, met een unieke veeg-functionaliteit voor het bewegen tussen schermen”, zegt Productexpert Kevin Etienne. “Het biedt tevens een door de gebruiker aan zijn behoefte aan te passen lay-out, de heersende omstandigheden of de uit te voeren taak.”

Naast de maaidorsers presenteert John Deere ook de nieuwe 700PF-serie Premium Flow-maaiborden, met maaibreedtes van 6,7 to 9,1m (22 tot 30ft). Deze zullen worden uitgerust met invoervijzels van 760 mm met hoge capaciteit voor het verwerken van grote hoeveelheden materiaal. Daarnaast heeft het nieuwe 700D-drapervoorzetstuk enkele wijzigingen ondergaan zodat deze geschikt is voor het oogsten van hoog koolzaad, waaronder vijzels met een grotere diameter, sterkere slipkoppelingen en verbeterde afdichtingen.

Sinds de introductie in 2012 heeft de in Zweibrücken gebouwde S-serie verscheidene hardware-updates ondergaan, waaronder een nieuw 4-ledig invoerkanaal, strooiwals met acht koppelingen, actieve bolisolatie, een nieuwe zevenkast, een hoger motorvermogen en een transportsnelheid van 40 km/u op zowel wielen als rupsbanden. Dit alles is ontworpen voor het verbeteren van de prestaties van de maaidorser en zijn het resultaat van constante verbeteringen, doorgevoerd door het John Deere European Crop Harvesting Development Centre in Zweibrücken in Duitsland. De aandacht is bij deze nieuwe serie gericht op automatisering.

“Functies worden gebruikt als ze eenvoudig te bedienen zijn, en dat hebben wij bereikt met deze nieuwe serie maaidorsers”, zegt Chris Wigger, Vicepresident van John Deere Ag and Turf Sales & Marketing, Regio 2. “Met 24 automatische functies, 11 in de standaarduitrusting en vijf exclusief van John Deere, krijgt de S700-serie zijn nieuwe naam: 'de geautomatiseerde maaidorser'.”