Nieuws- & persberichten   06 November 2017

Agritechnica 2017 - John Deere vernieuwt de X100-serie zitmaaiers

X100

Hannover, 13 november 2017 – De nieuwe X100-serie zitmaaiers van John Deere hebben een aantal updates voor 2018, speciaal ontworpen om het bedieningscomfort en de besturing van de zitmaaiers te verbeteren.

Deze updates bevatten onder andere een vernieuwd ergonomisch bedieningsstation voor meer comfort en een eenvoudigere bediening. Daarnaast hebben ze twee hydrostatische voetpedalen naast elkaar, een verbeterde handbediening, een bredere voetsteun en een nieuw ontworpen hendel om de maaihoogte aan te passen. Ook de positie van de bestuurder is verbeterd, met een iets lagere stoel en een verhoogd voetplatform.

De twee nieuwe, naast elkaar geplaatste voorwaartse en achterwaartse bedieningspedalen van de hydrostatische transmissie zorgen voor meer wendbaarheid, in het bijzonder in situaties waarbij regelmatig achteruitrijden vereist is. De voetmat werd eveneens opnieuw ontworpen, zodat grasafval sneller en eenvoudiger kan worden verwijderd.

Bij alle modellen in de X100-serie verzekert de nieuwe veeraandrijvingsfunctie dat de gashendel niet per ongeluk in de chokepositie blijft staan.

Een verbetering voor het bestaande 2017-model is een grotere koudstartaccu van 300 ampère (CCA), waardoor starten betrouwbaarder verloopt dan bij de voorgaande 195 CCA-eenheid. Voor schoner maaien met minder grasafval, vooral in droge omstandigheden, is het maaidek van 122 cm (48 in) nu standaard uitgerust met antiklapband-elementen.

De vernieuwde zitmaaiers van de X100-serie zijn bij de John Deere-dealers verkrijgbaar vanaf 2018. Neem voor meer informatie contact op met uw dichtstbijzijnde dealer of ga naar www.deere.com