Nieuws- & persberichten   31 januari 2017

SIMA 2017 (deel 1)

John Deere Smart AutoLube System

Allereerst willen we vermelden dat de inspanningen van het Research en Development team van John Deere wederom zijn vruchten heeft afgeworpen. Onder het grote aantal ingediende aanvragen hebben de innovaties van John Deere de interesse gewekt van de jury van de Sima Innovation Award. Graag presenteren wij de 3 producten die awards hebben gewonnen tijdens de wedstrijd:

  • Zilveren medaille: Smart AutoLube, een intelligent automatisch smeersysteem
  • Eervolle vermelding: SESAM Trekker, de allereerste elektrische trekker met hoog vermogen
  • Eervolle vermelding: ExactApply, intelligente spuitdopcontrole

Tijdens de SIMA beurs heeft u de mogelijkheid het John Deere landbouw- en groenvoorzieningsportfolio te ontdekken, of te herontdekken. De bestaande producten worden getoond in een reeks standaard machines naast onze nieuwe producten.

Trekkers:

5-serie:

Het actuele portfolio compacte landbouwtrekkers van de 5-serie bestaat uit trekkers van de 5E-serie, de 5G-serie, de gespecialiseerde 5G-serie en de 5Mserie, waarvan de verlaagde geprofileerde motorkap een beter zicht garandeert.

Het assortiment gespecialiseerde trekkers van de 5G-serie is veranderd. De nieuwste trekkers uit de 5G-serie van John Deere voor smalspoor toepassingen omvatten vier modellen met Fase IIIB-motoren van 3,4 liter met een nominaal vermogen van 75 tot 105 pk (97/68/EG).

Deze nieuwe serie is speciaal ontwikkeld om een hoog niveau van comfort, vermogen, hydraulische prestaties en wendbaarheid te bieden aan klanten die in boomgaarden en wijngaarden werken. De trekkers zijn tevens geschikt voor toepassingen die een smalle spoorbreedte vereisen.

Met de trekkers van de 5GF-, 5GN- en 5GV-serie heeft u de keuze uit een open bedieningsstation of een cabine met nieuwe bedieningslayout. Nieuwe bedieningselementen omvatten een elektronische handgasknop en een nieuwe achteruitrijhendel, nieuwe linker en rechter consoles, een nieuwe display, 10 procent meer ruimte en een optionele luxe stoel met luchtvering. Bovendien hebben de trekkers een verbeterde draaicirkel van tot 15 procent en een hogere hydraulische capaciteit van tot 126 liter per minuut, met drie hydraulische pompen.

De modellen met vierwielaandrijving van de 5GL-serie van 75, 90 en 100 pk hebben een nieuwe verlaagde cabine, een smal chassis van 1,4 m breedte en een nieuwe 24F/12R PowrReverser-transmissie. De 5GL-trekkers zijn bijzonder geschikt voor pergola-achtige wijngaarden en hebben dezelfde verbeterde hydraulische capaciteit als de andere modellen in het assortiment.

De gloednieuwe trekkers van de 5R-serie vullen het assortiment van de 5-serie aan. Met de 5R-serie presenteert John Deere een aantal hoogwaardige compacttrekkers voor de landbouw. De nieuwe 5R-serie bestaat uit zeer krachtige trekkers, met vele eigenschappen die garant staan voor veelzijdigheid en topcomfort. Een klasse apart! Met deze lichte, wendbare trekker kunt u alle zware ladingen vervoeren. De 5R is gemaakt voor veelzijdigheid, kan gemakkelijk worden uitgerust met een voorlader van de Rserie en voelt zich net zo goed thuis op de weg als in het veld. Deze trekker pakt de zaken serieus aan en combineert brandstofefficiëntie met comfort en gebruiksgemak die erop gericht zijn om steeds meer taken uit te voeren – sneller en efficiënter.

6-serie:

Aan de 6-serie van John Deere zijn 2 nieuwe modellen toegevoegd : de 6230R en de 6250R, die op de landbouwbeurs SIMA voor het eerst zijn gepresenteerd. Deze twee nieuwe zescilindertrekkers met een maximaal vermogen van 280 en 300 pk (97/68/EG) zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van loonwerkers en akkerbouwers. Deze twee modellen verleggen de grenzen op het gebied van transport, comfort en versnelling.

En heel belangrijk: de modellen kunnen uitgerust worden met de nieuwe multifunctionele CommandPRO-joystick die een nieuwe dimensie in ergonomie en multifunctionaliteit introduceert voor John Deere-trekkers. Een druk op de knop is voldoende om de topsnelheid te behalen en er zijn 11 instelbare knoppen beschikbaar voor functies als hefinrichting, aftakas, SCV's, AutoTracbedieningen enz. De multifunctionele CommandPRO-joystick maakt het mogelijk de trekker met één handbeweging van topsnelheid tot nul te beheersen en de functie voor de kruipversnelling te bedienen voor lagere snelheden van 0 tot 2 km/u. De installatie van een externe ISOBUS-joystick is niet meer nodig, omdat de bestuurder de trekker en de ISOBUS-functies tegelijkertijd kan bedienen.

7R-serie:

Ook de trekkers van de 7R-serie zijn aanwezig op de John Deere-stand en met name de 7310R, paradepaardje op het gebied van laag brandstofverbruik. Sinds 1 november 2016 kunnen nieuwe kopers van de 7310R namelijk deelnemen aan een programma dat klanten financieel beloont voor zuinig rijgedrag.

Het 'John Deere brandstof efficiëntie programma' moedigt klanten aan om het brandstofverbruik van hun trekker in de transporttoepassingen te verlagen. John Deere wil een serieuze bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu. In combinatie met het lagere brandstofverbruik van de 7R-serie heeft het nieuwe 'John Deere brandstof efficiëntie programma' als doel de uitstoot aanzienlijk te verminderen. Dat is goed nieuws voor het milieu.

8R-serie:

De 8R-serie is voortdurend in ontwikkeling. Het nieuwe, toonaangevende model van deze serie : de 8400R, een trekker met een uitzonderlijke trekkracht.

Deze nieuwe, hoogwaardige trekker van 400 pk (conform 97/68/EG) is uitgerust met een Stage IV-motor.

Met zijn uitstekende trekkracht, 6% groter dan die van de 8370R, kan de 8400R de zwaarste werkzaamheden aan. Door maar liefst 91% van het nominaal vermogen om te zetten in trekkracht verlegt de 8400R de grenzen in de sector op het vlak van prestaties en efficiëntie.

De 8400R wordt aangedreven door de nieuwe 9-litermotor van John Deere en levert een maximaal vermogen tot wel 450 pk dankzij de vermogensboost van het Intelligent Power Management (IPM). De e23-transmissie is ontworpen voor een optimale efficiency en duurzaamheid, ondersteund door de functie Efficiency Manager.

Voor een langere levensduur heeft de nieuwe 8400R standaard een as met een versterkte met een totale breedte van 255 cm. De nieuwe gegoten naven leiden tot een verdere verbetering van de duurzaamheid en maken de installatie van een achterwielgewicht van 970 kg mogelijk om het vermogen effectiever over te brengen op de grond. Deze nieuwe achteras is optioneel verkrijgbaar voor de kleinste modellen van de 8R-serie.

Bovendien zijn de trekkers van de 7R-, 8R- en 9R-serie voorzien van de meest recente AMS oplossingen, zoals de nieuwe StarFire 6000-ontvanger. Deze ontvanger biedt een verbeterd SF1-signaal met 15 cm nauwkeurigheid, een nieuw SF3-signaal met 3 cm nauwkeurigheid, herhaalbaarheid binnen het seizoen, een snellere ontvangst van het signaal en optioneel een bijgewerkte RTK/mobiele RTK.

Andere opties zijn een nieuw connectivity pack met JDLink en Remote Display Access (RDA), de CommandCenter-display van de 4e generatie en de Settings Manager. Hiermee kan de bediener alle belangrijke parameters opslaan en raadplegen, op een later moment of tijdens het gebruik van de machine. De Settings Manager verkort de installatietijd wanneer de werktuigen verwisseld moeten worden of een nieuwe bediener de trekker gebruikt.

9R/9RX-serie:

De trekkers 9R/9RT-serie zijn ontwikkeld als de beste trekkers van de markt. Maar nu zijn we erin geslaagd om hun potentieel op drie andere punten te verbeteren: rijcomfort, vermogen op de grond en snelheid en efficiency.

Het resultaat is de grote broer van 9R-serie: de 9620RX . Deze gigant is een echte krachtpatser op het gebied van trekkracht. Voor de eerste keer op de landbouwbeurs SIMA kunnen klanten de spectaculaire eigenschappen van deze trekker bewonderen. Met een maximaal motorvermogen van 670 pk, een elektronische versnellingsbak met 18 versnellingen en 4 rupsbanden voor een ongeëvenaarde trekkracht brengt de 9RX een ongekend hoog vermogen over naar de grond. Deze machine is een ideale partner voor alle trekwerkzaamheden.

Oogstmachines

Maaidorsers:

In 2017 zijn alle maaidorsers uit de S-serie van John Deere uitgerust met de nieuwe DynaFlo Plus-zevenkast, die de productiviteit met 5% verbetert onder omstandigheden waarin zevenkast de beperkende factor is. Deze nieuwe aluminium zevenkast is 12% langer, een van de grootste op de markt.

Dankzij het nieuwe ontwerp en het hoge luchtverplaatsing van de nieuwe ventilator is de zevenkast minder gevoelig voor veranderende omstandigheden en gemakkelijker in te stellen. De DynaFlo Plus vermindert het afvalvolume tot 15% voor gerst, tarwe, koolzaad en andere kleine granen en tot wel 28% voor mais, zonnebloem, soja en andere grote granen. Dit levert een schonere partij van hogere kwaliteit op.

Het nieuwe systeem van actieve terreinaanpassing (ATA) stelt de zevenkast, zeef en ventilator van de zevenkast automatisch af op hellend terrein. Hierdoor neemt de productiviteit tot wel 30% toe op hellingen tot 10 graden. Bij het bergopwaarts rijden gaan de zeven open terwijl de ventilatorsnelheid wordt vertraagd. Bij het bergafwaarts rijden neemt de ventilatorsnelheid toe terwijl en de zeven sluiten. Dit mechanisme reduceert het afvalvolume tot wel 50 procent.

Op de nieuwe maaidorsers van de S-serie kan de bestuurder het maaibord vanuit de cabine naar voren en achteren kantelen en de maaihoogte onderweg aanpassen dankzij het hydraulisch instelbare afvoerkanaal. Kantelhoeken en maaihoogtes kunnen ook worden opgeslagen met behulp van de 1/2/3- knoppen op de multifunctionele hendel. De bestuurder kan daardoor gemakkelijk de kantelhoek en maaihoogte aanpassen aan staande of liggende gewassen en zijn werksnelheid tot 20% verhogen. Deze optie is beschikbaar op alle maaidorsers van de S-serie voor het seizoen 2017.