Nieuws- & persberichten   31 januari 2017

SIMA 2017 (deel 3)

John Deere ExactApply

Farmsight

MyJobsConnect en MyJobsManager

John Deere presenteert vandaag een nieuw connectivity pack met de apps MyJobsConnect en MyJobsManager. Met deze apps kunnen bestuurders taken in realtime bekijken en uitvoeren via hun mobiele apparaat. John Deere is ook de eerste fabrikant van landbouwmachines die een optimalisatiesysteem voor navigatie en logistiek introduceert dat speciaal is ontworpen voor landbouwbedrijven. Het intelligente Ag Navigation & Fleet Logistics-systeem brengt alle toegangswegen van het landbouwbedrijf in kaart, biedt een overzicht van het wagenpark en toont bestuurders de snelste en veiligste weg om een veld te bereiken. Het systeem kan ook navigeren tussen een losplaats en een oogstmachine die zich van veld naar veld verplaatst, zoals een maaidorser of veldhakselaar.

Met MyJobsManager kunnen taken van tevoren worden gepland in een intuïtieve agendaweergave. Als de planning verandert, kan de gebruiker alle gegevens gemakkelijk oppakken en neerzetten op een nieuwe datum. De dashboard-weergave toont een uitgebreide samenvatting van de dagelijkse activiteiten, zodat gebruikers de voortgang van de werkzaamheden eenvoudig kunnen controleren en snel gebieden kunnen identificeren die speciale aandacht nodig hebben.

De MyJobs-app toont bestuurders een speciaal overzicht van de taken die ze moeten uitvoeren, in de juiste volgorde. Alle details van de werkzaamheden zijn op ieder moment beschikbaar, waardoor follow-uptelefoontjes en fouten door miscommunicatie tot een minimum worden beperkt.

Op basis van werkgegevens die de bestuurders vanuit MyJobs rapporteren, kan de manager/coördinator een werkplaatsrapport aanmaken vanuit het Operations Center. Werkplaatsrapporten kunnen worden gefilterd of geëxporteerd als .csv voor verder gebruik in facturatiesoftware.

MyJobConnect Premium bevat daarnaast de MyLogistics-app en maakt het mogelijk om het machinepark op verschillende vlakken te optimaliseren. Naast veel andere unieke kenmerken beschikt het over een intelligent landbouw-navigatiesysteem dat rekening houdt met kleine landweggetjes en zelfs de mogelijkheid biedt om rechtstreeks naar vooraf bepaalde ingangen van de percelen te rijden. Navigatiedoelen worden automatisch overgedragen tussen de hoofdmachine en de opslaglocatie en de geschatte aankomsttijd wordt aan alle leden van het machinepark getoond. Als beheerder kunt u snel knelpunten of overcapaciteiten in uw oogstketen identificeren en de algehele efficiëntie verbeteren.

 

 My JobConnectMy JobConnect Premium
MyJobsManager-app:
  • Maak voor een compleet bedrijf taken aan, verplaats ze op een flexibele manier en controleer de voortgang
MyJobs-app:
  • Bekijk de taken voor de dag, bepaal het werkprogramma en maak een rapport aan
Taken in het Operations Center:
  • Desktop-oplossing met samengevatte taakrapporten per bestuurder
MyLogistics-app:
  • Intelligent Ag-navigatiesysteem met secundaire landwegen. Navigeer automatisch naar een veranderde positie van de hoofdmachine, uw losplaats en specifieke ingangen van het perceel.
  • Slimme navigatie naar de bestemming: geautomatiseerd omschakelen van navigatiedoel tussen hoofdmachine en losplaats
  • Ag-voertuigprofielen en beperkingen van de route
  • Live overzicht van het machinepark met geschatte aankomsttijd
  • Routeplanning: kies de beste route, afhankelijk van de toegevoegde velden
 

Manure Sensing

Dierlijke mest is een organische meststof die rijk is aan voedingsstoffen. Maar vanwege natuurlijke variaties en de snelle bezinking was het succes van dierlijke mest tot nu toe veelal afhankelijk van het toeval. Met Manure Sensing, het mestdoseersysteem van John Deere, kan de mest vanaf nu nauwkeurig worden aangebracht op basis van de gewenste hoeveelheid voedingsstoffen en een grenswaarde uitgedrukt in kg/ha. Bovendien beschikt de gebruiker over een taakkaart waarop de locatiespecifieke applicatie wordt geregistreerd.

Met meer dan 4000 metingen per seconde controleert en meet onze beproefde HarvestLab Sensor automatisch de aangebrachte hoeveelheden voedingsstoffen. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de opbrengst- en productkwaliteit, terwijl het de kosten van minerale meststoffen later in het seizoen verlaagt.

John Deere Manure Sensing wordt intuïtief bediend via de GreenStar 2630- display.

Tijdens het aanbrengen vergelijkt de NIR-sensor de werkelijke voedingsstoffenniveaus met de gewenste streefwaarden en regelt automatisch de precieze aanbrenging hiervan, waarbij gebruik wordt gemaakt van het unieke TIA-systeem van John Deere-trekkers (volledig geautomatiseerde snelheidsaanpassing). Op trekkers van andere merken wordt de snelheidsregeling handmatig uitgevoerd.

Voor zowel loonwerkers als landbouwers is het essentieel om alle aangebrachte meststoffen en de hoeveelheid voedingsstoffen te registreren. De GS3 2630- console kan tot 4 verschillende bestanddelen vastleggen die ook in het Operations Center kunnen worden bekeken. De locatiespecifieke documentatie van aangebrachte organische voedingsstoffen dient als basis voor een uitgebreide analyse. Deze kan worden ingezet om taakkaarten aan te maken, zodat tekorten aan voedingsstoffen bij de volgende minerale bemesting kunnen worden aangevuld.

Assortiment voor groenvoorziening

Het assortiment tuin en park machines van John Deere wordt voortdurend uitgebreid. Op de landbouwbeurs SIMA wordt een representatieve selectie gepresenteerd.

John Deere voegt drie nieuwe Gators aan de productlijn toe : XUV 560, XUV 590i en XUV 590i S4. Door het assortiment multifunctionele Gators uit te breiden, voldoet John Deere aan de verwachtingen van klanten op het vlak van veelzijdigheid en vermogen.

Met de Gator™ XUV 560 breidt John Deere zijn assortiment multifunctionele cross-overs uit. Dit middelgrote model is ontworpen voor bestuurders die op zoek zijn naar een betaalbare en comfortabele 4x4-transporter. De Gator XUV 560, uitgerust met een ergonomisch bedieningsstation, een stille V-twin benzinemotor, onafhankelijke vierwielophanging, vierwielaandrijving en opties voor meerdere aanbouwdelen, helpt u bij het uitvoeren van allerlei taken. “Deze uitbreiding van onze Gator-productlijn biedt onze klanten nog meer opties”, aldus Paul Trowman (Europees Marketingmanager). “De XUV560 is ontwikkeld om alle prestaties, veelzijdigheid en comfort te leveren die klanten van een John Deere mogen verwachten, en dat voor een aantrekkelijke prijs.”

John Deere brengt daarnaast twee nieuwe cross-over transporters op de markt, de Gator XUV 590i en de XUV 590i S4. Deze voertuigen zijn ontwikkeld voor gebruikers die prestaties, comfort en aanpassingsmogelijkheden wensen. Met zijn krachtige V2 motor en onafhankelijke vering op de 4 wielen, stuurbekrachtiging en een uitgebreid assortiment toebehoren combineert de XUV 590i efficiency met een hoge capaciteit in de categorie cross-over transporters voor het middensegment. “De XUV 590i is ontworpen om snel, effectief en comfortabel te werken”, aldus Paul Trowman. “ Bestuurders kunnen snel over het terrein rijden op een topsnelheid van meer dan 72 km/u, mogelijk gemaakt door de vloeistof gekoelde motor die een inhoud van 656 cm³ en een vermogen van 32 pk heeft.” Deze nieuwe Gator-modellen beschikken over verbeterde functionaliteiten om alle taken tot een goed einde te brengen. Deze 3 modellen vullen het grootste, meest gevarieerde aanbod cross-over transporters van de markt aan : 11 modellen met een benzine-, diesel- of elektromotor, met twee of vier aangedreven wielen en met 2 of 4 zitplaatsen.

Ook het assortiment compacttrekkers wordt aangevuld met nieuwkomers : de trekkers van de 2R-serie. De 2026R en 2036R hebben een volledig nieuw ontwerp met een groot aantal innovaties en een vermogen van respectievelijk 26 en 36 pk. Beide modellen zijn ontworpen voor comfort en minder vermoeidheid van de bestuurder, met ergonomische bedieningselementen, een kantelbaar stuur en cruise control. Beide trekkers zijn beschikbaar met een open bedieningsstation of een cabine. In de cabineversie is een stoel met luchtvering aanwezig. De trekkers van de 2R-serie verbeteren de productiviteit dankzij diverse eenvoudig te gebruiken functies. De 2036R beschikt over het fonkelnieuwe CommandCut-systeem, dat exclusief is voor de sector. Deze functie maakt snelle en nauwkeurige aanpassing van de maaihoogte mogelijk met een draai aan de knop en een duwtje tegen de joystick. Dit systeem maakt precisiemaaien mogelijk en beperkt vermoeidheid van de bestuurder tijdens lange werkdagen. Beide modellen hebben Twin Touch-voetbedieningen die de selectie van snelheid en rijrichting vereenvoudigen. Met de eThrottle-functie verhoogt of verlaagt de machine het motortoerental automatisch, terwijl de standaard cruise control de grondsnelheid constant houdt. De nieuwe QuikAttach 120R- en 220R-voorladers kunnen gemakkelijk worden aan- en afgekoppeld en zijn speciaal ontworpen om de prestaties van de 2Rserie te optimaliseren.

Tenslotte is het uitgebreide assortiment loopmaaiers voor particulieren uitgebreid met twee draadloze elektrische modellen : de R40B en de R43B. Dankzij de geavanceerde nieuwe lithium-ion batterijen zijn snoeren, benzine en vervuiling verleden tijd. De draadloze maaiers zijn geschikt voor oppervlakken tot 400 of 500 m² en zijn stil en betrouwbaar.