Zilveren medaille voor trekker geïntegreerde AutoTrac Implement Guidance

Nieuws- & persberichten   6 september 2017
Zilveren medaille voor trekker geïntegreerde AutoTrac Implement Guidance

Hannover, 6 september 2017 – Het nieuwe John Deere trekker geïntegreerde AutoTrac Implement Guidance systeem bestuurd zowel de trekker als de schoffelmachine door middel van een combinatie van een camera en GPS besturing systeem voor hoge snelheid. Snel uitvoerbare mechanische onkruidbestrijding.

Het tijdsvenster voor optimaal mechanische onkruidbestrijding is zeer beperkt. John Deere en zijn dochteronderneming Monosem hebben daarom een actief geïntegreerd machine controle systeem voor rijen-eg ontwikkelend. Het systeem zorgt ervoor dat met hoge snelheid tot 16km/u gewerkt kan worden zonder het gewas te beschadigen.

AutoTrac Implement Guidance gebruikt een camera gemonteerd op de eg welke het vooraf ingestelde spoor langs de plantrijen berekend. Daarnaast is er op de eg een John Deere StarFire satelliet ontvanger gemonteerd. De besturing wordt uitgevoerd met behulp van een RTK-signaal en is van toegevoegde waarde wanneer plantrijen ongelijk of onderbroken zijn.

Alle informatie wordt weergegeven en instellingen kunnen worden ingegeven in het CommandCenter display in de trekker. Bewegingen van de eg worden geregeld door een elektro hydraulische bedieningseenheid op de trekker. In tegenstelling tot andere complexe positioneereenheden werkt dit systeem met een hydraulische zijstabilisator op de vanghaken, terwijl de topstang-stand van de driepunt continu wordt gecontroleerd.

Het AutoTrac Implement Guidance systeem stuurt niet alleen in rechte rijen maar ook op hellingen en in bochten. Correcties en kruisverchuivingen van meer dan 500mm van de schoffel gereedschappen zijn mogelijk, terwijl twee hydraulische schijven de nauwkeurigheid bijhouden, vooral bij hoge snelheden. De gepatenteerde schijven worden vastgezet op de hefinrichting van de trekker en absorberen de kracht van zowel de trekker als het aangekoppelde werktuig.

De trekker wordt op dezelfde manier bestuurd, met een camera en StarFire GPS ontvanger gemonteerd op de cabine. In hybride modus complementeren beide systemen elkaar perfect. Wanneer gebruikt in combinatie met John Deere’s ITEC Pro kopakker management systeem, is de complete automatisering van mechanisch onkruidbestrijding mogelijk.