Nieuws- & persberichten   13 Juni 2018

100e tractor van de 9R-serie overhandigd in het 100e jubileumjaar

9RX - Golden Key

Tsjechische klant bezoekt John Deere fabriek in Waterloo

Mannheim, 13 juni 2018 – De 100e tractor uit de 9R-serie die in Europa tijdens het 100e jubilieumjaar van John Deere werd verkocht, is in de fabriek in Waterloo, Iowa overhandigd aan een Tsjechische klant. Medewerkers van het bedrijf AGRO Slatiny a.s. hebben samen met hun dealer Strom uit Praag de mogelijkheid gekregen de geboorteplaats van de 9RX in Waterloo te bezoeken - en voor alle gasten was dit hun eerste bezoek aan de VS.

AGRO Slatiny a.s. bebouwt zo'n 3800 ha en heeft meer dan 130 mensen in dienst. Het is het grootste landbouwbedrijf in Tsjechië en produceert tarwe, suikerbiet, aardappelen en maanzaad. Naast akkerbouw heeft AGRO Slatiny een biogasbedrijf en zo'n 500 melkkoeien.

Het bedrijf gebruikt ook 15 John Deere tractoren van de 6R, 7R, 8R en 9R-series. De klant is zeer tevreden met alle machines, met name het tweesporige 9520RT-model, en de beslissing om zijn machinepark aan te vullen met een nieuwe hoogwaardige 9620RX tractor van John Deere was snel gemaakt.

Geoffrey Huicq, John Deere’s Europese manager van productmarketing voor grote tractoren, verwelkomde de klantengroep bij hun aankomst in Iowa, waarna de teams van Waterloo en Moline gedurende de daaropvolgende dagen voor de speciale gasten hebben gezorgd. Hoogtepunten van deze exclusieve tour waren de tractorfabriek en het tractormuseum in Waterloo, de maaidorserfabriek in East Moline en, als kers op de taart, een uitstapje naar het wereldwijde hoofdkantoor van John Deere in Moline, Illinois, waar ze door het managementteam van het bedrijf werden getrakteerd op lunch en diner.

De groep nam vele onuitwisbare indrukken met zich mee naar huis van het John Deere bedrijf en de mensen die ervoor werken, alsook de landbouw in de VS. Inmiddels denken ze alweer na over het kopen van nog een nieuwe 9RX tractor!

Over Deere & Company
Deere & Company (NYSE:DE) is wereldwijd toonaangevend als leverancier van geavanceerde producten en services en is toegewijd aan het succes van klanten die zijn verbonden aan het land: zij die verbouwen, oogsten, transformeren en verrijken en op het land bouwen om te voorzien in de dramatisch toenemende vraag naar voedsel, brandstof, beschutting en infrastructuur. Sinds 1837 levert John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit, gebaseerd op een traditie van integriteit. Bezoek voor meer informatie de wereldwijde website van John Deere op www.JohnDeere.com.