Nieuws- & persberichten   25 juni 2020

Dé tractor voor loonwerkers: 7R-serie maakt een sprong voorwaarts

7R serie

John Deere Connected Support biedt de klant belangrijke voordelen

Slechts acht maanden na de lancering van de tractoren van de nieuwe generatie uit de 7R-serie op AGRITECHNICA 2019, kondigt John Deere alweer een belangrijke update voor deze serie aan. Het nieuwe vlaggenschip, model 7R 350, heeft de ideale vermogens-gewichtsratio voor onovertroffen acceleratie en transportefficiëntie.

De modellen van de 7R-serie die afgelopen november in Hannover werden geïntroduceerd, krijgen een belangrijke upgrade met een splinternieuwe luxe cabine, de CommandPRO joystick, een stoel van topkwaliteit met massagefunctie, DAB+ touchscreenradio met Apple CarPlay compatibiliteit en een 6.1 luidsprekersysteem, verder uitgebreide functies voor precisielandbouw en nog veel meer.

Standaard uitgerust met de traploze AutoPowr transmissie, rondt de nieuwe 7R 350 tractor de 7R-serie af. Hij kan vanaf heden via het Europese dealernetwerk van John Deere worden besteld. Goed voor een vermogen tot 285 kW (388 pk) met Intelligent Power Management (IPM) en een minimum transportgewicht van slechts 11,4 ton kan dit nieuwste model bogen op een indrukwekkende vermogens-gewichtsratio van slechts 29 kg/pk.

Tegelijkertijd is de payload op alle tractoren van de 7R-serie met 40 km/u transmissie en voorasremmen met twee ton verhoogd, voor een maximum toegestaan gewicht van 18 ton. Daarnaast is meer flotatie mogelijk omdat er nu IF650/60R34 voorbanden en tot IF900/60R42 achterbanden beschikbaar zijn.

De verder verbeterde ActiveCommand besturing biedt een stuurcapaciteit van topklasse. Dit is een elektronisch stuursysteem met een gyroscoop die koersafwijkingen detecteert en automatisch de drift compenseert om u perfect op de weg te houden. Bestuurders kunnen nu diverse instellingen op de CommandCenter display aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren.

De stuurfunctie met variabele ratio kan in- en uitgeschakeld worden, de stuurgevoeligheid kan worden aangepast en ook de stuurwielweerstand kan naar wens worden ingesteld. En dat allemaal onafhankelijk. De in het veld bewezen en populaire automatische reductie tot slechts 3,1 stuurwielomwentelingen van aanslag tot aanslag is ook nu beschikbaar voor snelle en probleemloze wendbaarheid op de kopakker.

John Deere heeft ook het aanbod van digitale producten uitgebreid. In aanvulling op de reeds beschikbare Wireless Data Transfer tussen het CommandCenter display op de tractor en een gecomputeriseerd Operations Center op afstand, kan de nieuwste versie van de MyOperations App nu fungeren als digitaal veldjournaal. Met deze app kunnen bestuurders elke taak documenteren in de zekerheid dat de gegevens veilig op hun persoonlijke account bij het Operations Center worden opgeslagen.

Loonwerkers zullen ook blij zijn te horen dat de nieuwe, uitgebreide functies van het MyJohnDeere.com Operations Center nu de mogelijkheid bieden om ISOXML grens- en documentatiegegevens van andere displays en portals te importeren. Dat maakt naadloze gegevensoverdracht en samenwerking binnen gemengde machineparken en met verschillende klanten mogelijk.

Ook de aantrekkelijke garantievoorwaarden betekenen dat de kosten per uur lager zijn. Ze kunnen worden geboden omdat deze tractoren in de afgelopen jaren hun betrouwbaarheid hebben bewezen. De standaardfabrieksgarantie is verdubbeld tot twee jaar of 2000 bedrijfsuren, net zoals die van de John Deere tractors uit de 8R- en 9R-serie. Daarnaast zijn ook de voorwaarden voor de optionele PowerGard Protection/Plus uitgebreide garantie nu aantrekkelijker, met voorwaarden voor een periode tot wel acht jaar of 8000 bedrijfsuren.

Ook John Deere Connected Support biedt de klant zoals altijd belangrijke voordelen, met onder andere een assortiment van remote tools waarmee specialisten bij de dealer bestuurders proactief kunnen helpen om hun machine optimaal te benutten. Vooral de Expert Alerts blijken nuttig om eventuele uitvaltijd tot het absolute minimum te beperken.

Technische gegevens: