Compacte veldspuiten met premiumkenmerken

Nieuwe R700i veldspuiten

John Deere kondigt nieuwe getrokken veldspuiten van R700i-serie aan

John Deere heeft twee nieuwe getrokken veldspuiten in de middenklasse ontwikkeld: de R700i-serie. De premiumkenmerken van de modellen R732i en R740i omvatten precisie- en intelligente technologie.

De ontwikkelingen voor veldspuiten voor gewasbescherming omvatten meer dan alleen maar steeds grotere tankvolumes en bredere spuitbomen. Landbouwers en loonbedrijven willen ook grotere nauwkeurigheid, minder gebruik van chemische stoffen en meer comfort bij het vullen en bedienen van de veldspuit. John Deere’s R900i-serie van getrokken en R4100-serie van zelfrijdende veldspuiten staan op dat gebied voorop, en met de nieuwe R700i-modellen is er nu ook een veldspuit van middenklasse.

De R732i en R740i zijn verkrijgbaar met een tankinhoud van respectievelijk 3200 en 4000 liter en spuitbomen van 18 tot 30 m, met premiumkenmerken zoals het beproefde PowrSpray oplossingssysteem met twee circuits. Dat vermindert de vultijd, verbetert de sproeiapplicatie en vergroot de nauwkeurigheid.

Het PowrSpray systeem heeft twee hydraulisch aangedreven pompen op afzonderlijke circuits. De zelfaanzuigende vulpomp vult de oplossingstank met een snelheid tot 600 l/min binnen zeven minuten, en de spuitpomp met vermogen van 750 l/min levert een grote output en uitzonderlijke spuitnauwkeurigheid. De drukregelaar voor spuiten is in dit systeem weggelaten. In plaats daarvan reageert de directe hoeveelheidsregeling op veranderingen in de spuitsnelheid of beoogde applicatiesnelheid door het pomptoerental aan te passen. De snelle reactietijd is mogelijk dankzij een load-sensing hydropompaandrijving.

Deze twee nieuwe veldspuiten kunnen ook worden uitgerust met een regelsysteem voor de afzonderlijke spuitdoppen. Met deze elektronische oplossing kan de klant tot wel vijf procent van de kosten van gewasbeschermingsproducten besparen, wat neerkomt op zo'n € 6,- per hectare*.

Andere kenmerken omvatten een nieuwe multifunctionele regelhendel en het Solution Command bestuurdersstation. Met beide kan de gebruiker de veldspuit gemakkelijker en comfortabeler bedienen. Naast de standaard ingebouwde displays, zijn de veldspuiten van de R700i-serie gereed voor ISOBUS en kunnen ze worden gebruikt met de GreenStar 4240 en 4640 displays op de tractor. Dat betekent dat alle apps voor precisielandbouw zoals Section Control, AutoTrac automatische besturing en AutoTrac Vision gebruikt kunnen worden.

Met behulp van draadloze gegevensverzending kunnen de applicatiegegevens worden uitgewisseld tussen machines en het kantoor, of zelfs met externe partijen worden gedeeld. Via dit cloudplatform kunnen landbouwers alle gegevens en bestanden over hun spuitapplicaties inzien en beheren, vooral ook omdat er nu ISOXML gegevensbestanden in het MyJohnDeere.com Operations Center kunnen worden gebruikt. En met de bijbehorende MyOperations App kunnen klanten hun gegevens nu overal beheren vanaf een apparaat met internetverbinding.

De nieuwe getrokken veldspuiten van de R700i-serie zijn ook verkrijgbaar met een optie voor gebruik van een gesloten transfersysteem (Closed Transfer System, CTS). Hiermee kan het vulstation van de veldspuit veiliger en gemakkelijker worden verbonden met een gesloten transfersysteem om contact met gewasbeschermingsvloeistoffen te vermijden, voor maximale veiligheid van de bestuurder.

 

*Opmerking aan de redacteur:

Gebaseerd op een tarwebedrijf met 500 ha en uitgaande van een prijs van € 53/ha voor herbiciden plus € 65/ha voor fungiciden (5% x 118 = € 5,90).