Nieuws- en persberichten   17 februari 2021

John Deere Machine Synchronisatie uitgebreid

Tractoren en veldhakselaars nemen het voortouw

Met John Deere Machine Synchronisatie kunnen machines tijdens het werk gegevens uitwisselen, en kunnen gebruikers van maaidorsers naast veldhakselaars nu ook tractoren en aanhangwagens geleiden. Dit unieke systeem is nu ook beschikbaar voor veldhakselaars en tractoren, om de controle over te nemen tijdens het lossen van andere gewassen.

Machine Synchronisatie kwam in 2012 op de markt, en John Deere is nog steeds de enige leverancier van een geïntegreerd systeem. De technologie is vooral ook nuttig tijdens nachtelijke werkzaamheden en lange werkdagen. Dankzij de op een Global Navigation Satellite System (GNNS) gebaseerde synchronisatie kunnen oogstmachines nu automatisch de snelheid en rijrichting van tractoren en aanhangwagens ten opzichte van de oogstmachine regelen. Machine Synchronisatie maakt het oogsten zo veiliger en vermindert de stress voor de bestuurders. Daarnaast voorkomt het verspilling tijdens het lossen, en beschadiging van materieel en gewassen, zelfs bij hogere rijsnelheden.

De technologie wordt niet alleen toegepast op maaidorsers, maar ook op alle andere oogstwerkzaamheden waarbij het gewas doorlopend in aanhangwagens wordt gestort. Daarom biedt John Deere Machine Synchronisatie nu ook aan voor gebruik op zelfrijdende veldhakselaars en tractoren. Vooral klanten die werken met getrokken oogstmachines voor het oogsten van aardappelen, wortelen en groenten zullen deze geavanceerde technologie kunnen benutten. Het systeem biedt ook aanzienlijke ondersteuning en productiviteitswinst bij het planten van groentegewassen.

Voor gebruik van Machine Synchronisatie zijn JDLink-telematica, een StarFire-satellietontvanger en een Gen4 Premium display met automatische activering vereist. De meeste klanten selecteren deze componenten via de fabriek wanneer ze een nieuwe tractor en/of zelfrijdende machine bestellen. De componenten kunnen echter ook achteraf geïnstalleerd worden. Neem contact op met uw lokale John Deere dealer voor meer informatie.