Nieuws- en persberichten   03 maart 2021

Nieuwe 9-serie tractoren van John Deere

Sterker en slimmer

Nieuwe 9-serie tractoren van John Deere

John Deere introduceert de nieuwe 9R-serie tractoren voor 2021, met als koplopers de vlaggenschipmodellen 9R 640 en 9RX 640 met 691 pk. De nieuwste 9R-, 9RT- en 9RX-machines zijn niet alleen sterker en efficiënter, maar ook slimmer. Bestuurders en boerderijmanagers zullen profiteren van hun toenemende connectiviteit en automatiseringsfuncties.

Alle tractoren hebben dezelfde nieuwe en zeer brandstofefficiënte 13,6 liter John Deere-motor als de X9-maaidorsers, behalve de topmodellen met 640 pk die nog steeds worden aangedreven door de beproefde 15 liter Cummins-motoren. De zescilindermotor met zijn HPCR-brandstofinjectiesysteem is ontwikkeld om efficiënter te werken, met geluidsniveaus die tot 50 procent zijn teruggebracht. Om het enorme motorvermogen op de grond over te brengen, bieden alle modellen extra ballastopties die een brutogewicht van 30,4 ton mogelijk maken.

Naast hun enorme vermogen zijn de nieuwe tractoren ook slimmer geworden. De StarFire™ 6000-ontvanger is geïntegreerd in het cabinedak en wordt standaard meegeleverd, samen met de 4600 CommandCenter-display, volledige AEF ISOBUS-compatibiliteit en AutoTrac-activering. John Deere biedt ook een volledig activeringspakket voor maximale automatisering voor een extra prijs van slechts € 1500. Dit omvat automatisch keren, sectiecontrole, variabele snelheidscontrole, passieve werktuiggeleiding, uitwisselbare gebruiksgegevens, MachineSync en nu ook AutoPath™.

De nieuwe AutoSetup van John Deere stelt boeren en loonwerkers in staat om taken vooraf te plannen in het voor de klant gepersonaliseerde Operations Center. De taak verschijnt automatisch op de display in de cabine wanneer de machine het veld oprijdt en de bestuurder hoeft slechts met één druk op de knop te bevestigen. Het systeem ondersteunt instellingen zoals klant, bedrijf, perceel, perceelsgrenzen, sporen, werktuigbreedtes/-offsets, producten, toepassingssnelheden, locatiespecifieke toepassingen, documentatie-instellingen en naam van de bestuurder.

Wanneer de taak is voltooid, kunnen de gegevens draadloos worden overgedragen naar het Operations Center. AutoSetup bespaart niet alleen tot 90 procent van de voorbereidingstijd in het veld, maar zorgt ook voor duidelijke documentatie en voorkomt fouten en gegevensverlies.

In het veld zullen bestuurders de uiterst comfortabele rit waarderen. Dit is niet alleen het resultaat van de speciaal voor de 9R, 9RT en 9RX ontwikkelde ophangingssystemen, maar ook van de nieuwe cabine. De exclusieve HydraCushion™-voorasvering van John Deere is nu beschikbaar voor alle 9R-modellen, terwijl de nieuwe cabinefuncties dezelfde zijn als die geïntroduceerd op de nieuwe 7- en 8-series die op AGRITECHNICA 2019 zijn gelanceerd.

De tweede generatie ActiveSeat™ is leverbaar met leren afwerking, stoelverwarming, actieve luchtcirculatie, massagefunctie en verschillende verstelbare stoelinstellingen. Een topkwaliteit 6,5-inch DAB+-touchscreenradio met 6.1-geluidssysteem biedt het modernste infotainment en is compatibel met Apple CarPlay™, terwijl LED-verlichting zorgt voor een uitstekend zicht. Dankzij de kleinere afmetingen van het uitlaatgasnabehandelingssysteem en optionele camera's, is het zicht aan alle kanten verder verbeterd.

Naast hun extra prestaties, automatisering en comfort, is de nieuwe 9-serie ontwikkeld met het oog op een maximale betrouwbaarheid en een verdere verlaging van de bedrijfskosten. Naast vele andere verbeteringen zijn de e18-transmissie, de assen, de rupsaandrijvingen en het chassis aanzienlijk versterkt voor een hogere capaciteit en productiviteit.

Om onderhoud en kosten te beperken, zijn veel onderhoudsintervallen verlengd; de nieuwe ventilator wordt nu bijvoorbeeld om de 5000 bedrijfsuren onderhouden, net als de torsiedemper. Om de betrouwbaarheid van de tractoren te weerspiegelen, heeft John Deere de standaardfabrieksgarantie verdubbeld tot twee jaar of 2000 uren. Daarnaast zijn ook de voorwaarden voor de optionele PowerGard™ Protection/Plus uitgebreide garantie nu 40% kosteneffectiever, voor een periode tot wel acht jaar of 8000 bedrijfsuren met nog lager eigen risico.

De geavanceerde Connected Support™-oplossingen voor dealers van John Deere zorgen ook voor maximale productieve tijd. Met Expert Alerts kan potentiële schade aan de machine worden voorspeld en kan het risico van dure reparaties worden verminderd of volledig worden weggenomen, net zoals ongeplande uitvaltijd.

De 2021 modellen uit de 9-serie op een rijtje

 

Model

Max. vermogen

(ECE-R120)

9R 440

356 kW / 484 pk

9R / 9RX 490

396 kW / 539 pk

9R / 9RX 540

437 kW / 594 pk

9R / 9RX 590

477 kW / 649 pk

9R / 9RX 640

508 kW / 691 pk

9RT 470

380 kW / 517 pk

9RT 520

421 kW / 572 pk

9RT 570

461 kW / 627 pk