Nieuws- en persberichten   12 augustus 2022

Nieuwe kenmerken voor John Deere veldhakselaars

Meer vermogen en een grotere verwerkingscapaciteit

30R front

De nieuwe 30R – Een pick-up met grote verwerkingscapaciteit

John Deere past het assortiment veldhakselaars van de 8000- en 9000-serie aan voor modeljaar 2023. De focus ligt voornamelijk op de kleinere modellen van de 8000-serie, maar ook de 9000-serie heeft belangrijke updates ondergaan om de prestaties nog verder te verbeteren. Daarnaast wordt er een nieuw topmodel aan het assortiment pick-ups toegevoegd. Deze 30R vergroot de verwerkingscapaciteit, vooral voor de modellen met meer vermogen.

De nieuwe veldhakselaars van de 8000-serie
Naast een facelift hebben model 8100, 8200 en 8300 ook meer vermogen gekregen. Veldhakselaarmodel 8100 met 9l-motor levert nu een maximumvermogen van 431 pk en vervangt de huidige 8200. Voor 2023 heeft veldhakselaarmodel 8200 nu de grotere 13,5l-motor gekregen, waarmee het uitgangsvermogen met 34 pk wordt verhoogd, tot 465 pk. Dit verhoogde vermogen van de kleinere 8000-modellen wordt afgerond door de nieuwe 8300, die nu in plaats van de vorige 490 pk een maximaal uitgangsvermogen van 505 pk heeft.

Om de prestaties nog verder te verbeteren en de bedrijfskosten te verlagen, heeft de Dura LineTM-korrelkneuzer nu een nieuwe coating: de Busa®CLAD. Deze coating is speciaal ontwikkeld voor zwaarbelaste machineonderdelen en is beschikbaar voor alle modellen van de 8000- en 9000-serie. Hierdoor gaan de onderdelen langer mee en zijn de slijtagekosten per ton lager.

Wat is er nieuw aan de 9000-serie?      
Net zoals 9500- en 9600-veldhakselaar,is nu ook model 9700 voorzien van de JD18X-motor, die geen ureum nodig heeft. Deze 18l-motor van John Deere vergroot de prestaties van de veldhakselaar. Op dit model wordt nu ook HarvestMotion Plus geïntroduceerd, dat een buitengewone koppeltoename en nog meer vermogen levert bij een laag motortoerental. Hiermee is veldhakselaarmodel 9700 nu goed voor wel 825 pk.

Ook zijn alle zelfrijdende veldhakselaars van de 9000-serie nu voorzien van het nieuwe uitwerpkanaal, dat 20 cm langer is dan de vorige versie. De verbeterde vorm en het verbeterde ontwerp maken een grotere verwerkingscapaciteit en beter overzicht tijdens de hakselwerkzaamheden mogelijk. Ook zijn er nu extra toegangsopeningen die het onderhoud vergemakkelijken.

De nieuwe 30R – Een pick-up met grote verwerkingscapaciteit
Om het John Deere vermogen optimaal te benutten, heeft Kemper de nieuwe 30R graspick-up ontwikkeld, met een werkbreedte van 2,7 meter. De nieuwe R-serie pick-ups zijn voorzien van een grote vijzel met een diameter van maar liefst 80 cm, diepe vijzelbladen van 20 cm en 6 tandbalken met tanden van 6,5 mm, en zijn speciaal ontwikkeld om een grote verwerkingscapaciteit te leveren. Om ervoor te zorgen dat het indrukwekkende John Deere vermogen tijdens het komende hakselseizoen optimaal kan worden benut, heeft de 30R ook een kettingloze aandrijving en versterkte slijtage-onderdelen, wat de onderhoudskosten laag houdt.

AutoSetup – Snelle en eenvoudige planning van werkzaamheden     
John Deere levert een uitgebreid aantal oplossingen om het comfort van de gebruiker tijdens het drukke hakselseizoen te vergroten. Een daarvan is AutoSetup. Als de machine is uitgerust met een JDLink™-modem, kunnen gegevens draadloos en kosteloos worden uitgewisseld met het John Deere Operations Center™. Zo kunnen werkstromen opgezet, gepland en gemonitord worden in één online-portaal. Vervolgens kan deze informatie rechtstreeks naar de hakselaars in het veld worden gestuurd met behulp van John Deere AutoSetup. De vooraf geplande werkschema's verschijnen dan automatisch op het Gen 4-display zodra de machine het betreffende veld op rijdt. Dit biedt de bestuurder directe toegang tot de juiste banen, werkinstellingen en terreingrenzen.