Nieuws- en persberichten   03 maart 2022

John Deere vereenvoudigt toegang tot RTK

New John Deere Starfire 7000 eases RTK Entry

De nieuwe StarFire 7000

De nieuwe StarFireTM 7000-ontvanger van John Deere maakt precisielandbouw eenvoudig toegankelijk. Zonder extra hardware biedt deze ontvanger een RKT-nauwkeurigheid van +/- 2,5 cm. Klanten profiteren bovendien van een betere dekking door het satellietnetwerk.

Steeds meer landbouwers willen gebruik maken van de precisie van RTK, maar de grotere aanvangsinvestering vormt een hindernis. John Deere biedt nu de nieuwe StarFireTM 7000 met een volledig nieuw correctiesignaal: StarFireTM RTK. Het nieuwe signaal kan heel eenvoudig worden geactiveerd door de aankoop van een hernieuwbare licentie, zonder investeringen in extra hardware of activeringen.

Doordat satellietgegevens in minder dan 10 minuten worden binnengehaald, kunnen de landbouwwerkzaamheden nu drie keer zo snel worden gestart. Opgeslagen perceelsgrenzen kunnen tenminste vijf jaar worden herhaald, wat betekent dat stuurlijnen en tramlines bij achtereenvolgende oogsten op dezelfde plaats kunnen worden toegepast. Perceelsgrenzen kunnen ook buiten het seizoen worden gebruikt voor een uitermate nauwkeurige en automatisch verlopende in- en uitschakeling van veldspuitboomsecties. Dit betekent dat John Deere een betere oplossing biedt voor de toenemende inzet van precisielandbouw.

Net als bij de vorige modellen biedt de nieuwe ontvanger ook standaard het gratis SF1-correctiesignaal. Dit kan worden opgewaardeerd naar radio- en mobiele RTK. De StarFireTM 7000-ontvanger ontvangt behalve GPS- en GLONASS-signalen ook signalen van de Galileo- en BeiDou-satellieten. Het signaal is daardoor sterker bij gelijkblijvende kosten. Bovendien heeft het signaal minder last van stoorfactoren, zoals de schaduw van bomen.

De ontvanger is verkrijgbaar als een universele/draagbare versie en als een geïntegreerde versie. De geïntegreerde versie is af fabriek in het dak van de machine ingebouwd, terwijl de universele ontvanger geschikt is voor flexibel gebruik. Met de nieuwe en praktische handgrepen aan de zijkanten kan hij nu nog makkelijker van de ene naar de andere machine of naar een werktuig worden verplaatst. De ontvanger is geschikt voor gebruik met nieuwe en bestaande machines en kan dus voor het hele machinepark worden gebruikt.

John Deere biedt gebruikers aan een PIN-code in te stellen, zodat de universele ontvanger minder interessant is voor dieven. De PIN-code kan voor twee toegangsniveaus worden gedefinieerd, bijvoorbeeld voor een beheerder en voor een bestuurder. Ook is er een mechanische vergrendelingsset verkrijgbaar voor extra bescherming en kan de ontvanger aan het einde van de werkzaamheden worden verwijderd en veilig worden weggeborgen tot hij weer nodig is.

De nieuwe StarFireTM 7000 kan worden besteld als geïntegreerde oplossing voor maaidorsers uit de X-serie en  katoenplukkers vanaf modeljaar 2023. Vanaf de winter van 2022-23 is de ontvanger als universele oplossing voor retrofit verkrijgbaar.