Nieuws- en persberichten   8 november 2023

GIANTS Software en John Deere kondigen landbouwplezier voor kinderen aan

GIANTS Software en John Deere kondigen landbouwplezier voor kinderen aan

Farming Simulator Kids heeft een schattige vormgeving die jonge spelers uitnodigt hun beste boerderijleven te ervaren.

Farming Simulator Kids

Met de lancering van Farming Simulator Kids wordt de gamingwereld voor de hele familie uitgebreid. De bekroonde Farming Simulator-serie is altijd al populair geweest bij kinderen, maar uitgever en ontwikkelaar GIANTS Software heeft nu een splinternieuwe game aangekondigd waarmee de volgende generatie kennis kan maken met de kleurrijke, leuke wereld van landbouw en natuur. Farming Simulator Kids wordt in de lente van 2024 uitgebracht op de Nintendo Switch™ en mobiele apparaten en is geschikt voor alle leeftijden.

Speelse landbouw en verschillende minigames

Farming Simulator Kids heeft een schattige vormgeving die jonge spelers uitnodigt hun beste boerderijleven te ervaren. De educatieve en vermakelijke gameplay in een kindvriendelijke omgeving concentreert zich op audiovisuele presentatie in plaats van op tekst. Virtuele buren (waaronder enkele mensachtige dierenpersonages) geven aan waarvoor ze hulp willen hebben en vragen jonge spelers gewassen te oogsten of een heerlijke boterham klaar te maken.

Voorlichting en vermaak voor de kleintjes

Kinderen verkennen boerderijlocaties voor het telen en oogsten van gezonde gewassen of om boerderijdieren, zoals koeien, kippen of ganzen, te verzorgen in hun stallen,. Omdat grote tractoren en andere voertuigen een must zijn, kunnen kinderen verschillende machines van landbouwmachinefabrikant John Deere inzetten, terwijl ze onvergetelijke en educatieve boerderijverhalen creëren die worden beloond met verworvenheden en die kunnen worden vastgelegd met een video.

Ervaar de waarde van boerderijproducten

"We vinden het fantastisch om jonge kinderen kennis te laten maken met landbouw op een speelse en veilige manier", aldus Thomas Frey, Creative Director bij GIANTS Software. "Met John Deere als onze ideale partner voor Farmer Simulator Kids, hebben we een educatief, onvergetelijk (en zelfs inspirerend) landbouwspel voor jonge spelers ontwikkeld, waarmee hun algemene interesse in landbouw misschien zelfs wordt geprikkeld."

"Het is ons een genoegen zo’n aansprekend project te ondersteunen dat kinderen op een speelse manier laat kennismaken met landbouw en hun interesse in voedselproductie aanwakkert", aldus Stefan Mügge, Manager Marketing Communication bij John Deere.

Naast minigames zoals tuinieren of het maken van boterhammen, is er nog veel meer te beleven. Kleine landbouwers bezoeken hun eigen boerenmarkten om de waarde te ontdekken van de door henzelf geteelde verse producten. Ze kunnen producten ruilen in een ruilwinkel, etenswaren maken van producten, of gewoon chillen in hun huis, en interact met lieftallige personages.

Uitgelichte kenmerken

  • Kindvriendelijke graphics, muziek en geluidseffecten
  • Maken van personages met veel verschillende stijlen en mogelijkheden
  • Meerdere locaties die je kunt ontdekken: van boerderij tot schuur, markt en meer
  • Meer dan 10 gewassen die je kunt zaaien en oogsten, meer dan 75 voedselproducten, meer dan 100 objecten en andere voorwerpen
  • Voertuigen en gereedschap van John Deere
  • Huisdieren en wilde dieren waarmee je vriendjes kunt worden en die je kunt verzorgen
  • Gezellige personages en dieren die je kunt ontmoeten
  • Activiteiten zoals werk op het land, het besturen van voertuigen, tuinieren en het maken van boterhammen
  • Prestatiesysteem en videomaker

Farming Simulator Kids wordt in de lente van 2024 uitgebracht op de Nintendo Switch en mobiele apparaten. Meer informatie kunt u vinden op de officiële Farming Simulator-website en in het persgedeelte van GIANTS Software.

Over GIANTS Software

GIANTS Software is opgericht in 2004 en is een internationale videogame-ontwikkelaar en -uitgever uit Zwitserland, wereldwijd bekend als maker van de populaire Farming Simulator-serie. Het team, dat is gevestigd in Zwitserland (Zürich), Duitsland (Erlangen), de VS (Chicago) en Tsjechië (Brno), hecht veel belang aan het onderhouden van nauw contact met de landbouwsector en betrokkenheid bij de gemeenschap. Voor meer informatie kunt u terecht op giants-software.com

Persinformatie: GIANTS Software Entertainment GmbH

Wolfgang Ebert, PR en Marketing Manager

Nägelsbachstraße 33 • 91052 Erlangen • Duitsland

Tel: +49 (0)9131 9279 358 | E-mail: webert@giants-software.com

Over Farming Simulator

Sinds 2008 zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen stuks van Farming Simulator verkocht. De gameserie is sindsdien uitgebracht op alle populaire platforms, waaronder consoles, mobiele telefoons, tablets en pc’s. Vanaf het begin heeft het team gebruikers in staat gesteld om mods te maken met de eigen GIANTS-engine van het bedrijf. Met de Farming Simulator League (FSL) werd er in 2019 een competitieve eSports-versie aan de serie toegevoegd, waarbij teams in professionele competities spelen met vele deelnemende bekroonde merken en sponsoren. Meer informatie vindt u op farming-simulator.com

Over John Deere

John Deere is wereldwijd een toonaangevend aanbieder van geavanceerde producten en diensten. De innovatieve technologie van de onderneming is cruciaal om te kunnen voldoen aan de behoeften van de groeiende wereldbevolking. Hogere standaarden zijn nodig om tegemoet te kunnen komen aan de wereldwijd drastisch toenemende behoefte aan voedsel, brandstof, onderdak en infrastructuur.

Wereldwijd zorgen ruim 79.000 werknemers voor een omzet van USD 52 miljard uit landbouwuitrusting, evenals materieel voor het onderhoud van gazons en sportvelden en voor de bouw en bosbouw. In 2017 heeft de onderneming de Wirtgen Group overgenomen, de toonaangevende fabrikant van materieel voor de wegenbouw.

John Deere heeft meer dan 70 productiefaciliteiten in 19 landen en de producten worden wereldwijd in meer dan 160 landen verkocht. De onderneming is sterk vertegenwoordigd in Europa, het GOS, Afrika en het Nabije en Midden-Oosten. Met bijna 19.000 werknemers is John Deere de grootste werkgever in Europa.

 

© 2023 gepubliceerd en ontwikkeld door GIANTS Software GmbH. Farming Simulator, GIANTS Software en haar logo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Giants Software GmbH. Alle fabrikanten, landbouwmachines, landbouwuitrusting, namen, merken en bijbehorende afbeeldingen in dit spel bevatten in sommige gevallen handelsmerken en/of auteursrechtelijk beschermde materialen van hun respectieve eigenaren. De landbouwmachines en uitrusting in dit spel kunnen verschillen van de daadwerkelijke machines wat betreft vorm, kleur en prestaties. Nintendo Switch is een handelsmerk van Nintendo. Alle andere namen, handelsmerken en logo’s zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. Alle rechten voorbehouden.