Nieuws- en persberichten   15 maart 2024

John Deere introduceert nieuwe 5M-tractor

John Deere Nieuwe 5M

De nieuwe PowrQuad™ PLUS- en Powr8™-transmissieopties bieden landbouwers oplossingen voor een breed scala aan taken.

Nieuwe transmissies en geïntegreerde AutoTrac™

De nieuwe John Deere 5M is een veelzijdige machine op het veld, op de boerderij en op de weg, en is nu ook verkrijgbaar met nieuwe transmissies en in het dashboard geïntegreerde AutoTrac™-functionaliteiten. John Deere heeft ook de 5130M aan het assortiment toegevoegd, waardoor de portefeuille in de hogere vermogensklasse wordt uitgebreid met een maximaal vermogen tot 135 pk.

De nieuwe PowrQuad PLUS- en Powr8-transmissieopties bieden landbouwers oplossingen voor een breed scala aan taken. Dankzij deze technologie kunnen bestuurders een continue trekkracht ervaren en soepel schakelen binnen de geselecteerde groep. Bovendien hoeft er dankzij een knop op de hendel niet meer handmatig ontkoppeld te worden bij het schakelen tussen groepen.​ Dankzij de EcoShift-functie verlaagt de 5M-tractor het toerental om brandstof te besparen en levert hij tegelijkertijd voldoende vermogen om transporttaken efficiënt uit te voeren bij snelheden tot 40 km/u.

De integratie van AutoTrac in het dashboard, een functie die voor de 6M-serie beschikbaar is in het hoekstijldisplay, verbetert de precisie en efficiëntie doordat overlappingen tijdens veld- en graslandwerk tot een minimum worden beperkt. Het geleidingssysteem helpt om op koers te blijven bij werkzaamheden in rechte lijnen op het veld. Een upgrade naar meer geavanceerde geleidingsfunctionaliteiten met een G5 universeel display is op elk moment mogelijk.

Met een compacte draaicirkel van 4,1 meter is de John Deere 5M-serie heel goed manoeuvreerbaar en daardoor uiterst geschikt voor bijvoorbeeld werkzaamheden op het erf en het voederen van dieren in krappe ruimtes. De lage motorkap en het grote dakraam bieden de bestuurder uitstekend zicht, vooral bij voorladerwerkzaamheden. De nieuwe 5M-serie wordt geleverd met de voorspellende analysefunctionaliteit Expert Alerts, die vroegtijdige herkenning van vereiste onderhoudsbehoeften mogelijk maakt. Dit vergroot de operationele betrouwbaarheid verder en beperkt de onverwachte uitvaltijd.