Biografie

Crandall C. Bowles

Crandall C. Bowles

Emeritus Voorzitter
The Springs Company
Gekozen voor de Raad van Bestuur van Deere & Company, 1999

Crandall C. Bowles is Emeritus Voorzitter van de Springs Company in Fort Mill, Zuid-Carolina. In juni 2013 legde zij haar functie als Voorzitter van Springs Industries, Inc. neer.

Bowles kwam in 1973 als financieel analist bij Springs Industries. In 1978 werd zij benoemd tot Executive vice-president van de Springs Company, een dochteronderneming. Later, in 1982, werd zij benoemd tot de President ervan. In 1992 werd Bowles benoemd tot Executive vice-president van de divisie Groei en ontwikkeling van Springs Industries en een jaar later werd zij benoemd tot Executive vice-president van de textielproductie van de onderneming. In 1995 werd zij gekozen tot President van de Springs Industries groep voor badmode. In januari 1997 werd zij President en Chief Operating Officer van het bedrijf en in december dat jaar werd zij benoemd tot Chief Executive Officer ervan. In april 1998 wordt Bowles ook tot Voorzitter van het bedrijf gekozen. In 2006 werd zij Co-Voorzitter en Co-Chief Executive Officer van Springs Global US, Inc. en Springs Global Participacoes S.A. en Voorzitter van Springs Industries, Inc.

Sinds 1978 is zij een lid geweest van de Raad van Bestuur van Springs Industries' en zij is ook een lid van de Raad van Bestuur van JP Morgan Chase & Company. Bowles is lid van de Raad van Bestuur van de Springs Close Foundation, Inc., van het Packard Center for ALS Research bij Johns Hopkins en de Wilderness Society. Daarnaast is zij ook een Trustee van de Brookings Institution.

Daarvoor was Bowles vanaf 30 mei 1990 tot en met 23 februari 1994, lid van het Raad van Bestuur van de Deere & Company en zij werkte vanaf oktober 2008 tot en met mei 2012 als Onafhankelijke Directeur van de Sara Lee Corporation.

Bowls heeft een bachelorgraad op het gebied van economie van de Wellesley College en een MBA van de Columbia University.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.