Biografie

Vance D. Coffman

Vance D. Coffman

Afgetreden Voorzitter
Lockheed Martin Corporation
Gekozen voor Raad van Bestuur van Deere & Company, 2004
Voorzittende Bestuurder sinds 2016

Dr. Vance D. Coffman is in april 2005 afgetreden als voorzitter van de Lockheed Martin Corporation. Hij werd in april 1998 gekozen nadat hij sinds augustus 1997 als CEO en vice-voorzitter had gediend. Hij diende in een reeks verkozen leidinggevende posities, waaronder als President en Chief Operating Officer van de sector Ruimtevaart & Strategische raketten van Lockheed Martin. Vóór de fusie van Lockheed en Martin Marietta Corporations in 1995 diende hij als Executive Vice President van Lockheed Corporation. Vroeger was hij President van de divisie Ruimtevaartsystemen van Lockheed Missiles & Space Company en een vice-president van de onderneming.

In 1967 begon Coffman bij de Divisie Ruimtevaartsystemen van Lockheed, als analist van geleidings- en besturingssystemen. Na leiding te geven over de ontwikkeling van enkele belangrijke ruimtevaartprogramma's en grote gegevensverwerkingssystemen van de grond, werd hij in 1985 benoemd tot vice-president, in 1987 tot Assistant General Manager en in 1988 tot President van de divisie Ruimtevaartsystemen. Terwijl in deze functie was hij verantwoordelijk voor de Hubble ruimtetelescoop, het MILSTAR satellietcommunicatieprogramma, het vervolgproject voor het systeem voor vroegtijdige waarschuwingen (nu vanuit de ruimte opererend infraroodsysteem genoemd) en de activiteiten inzake iridium van de onderneming.

In 2002 werd Coffman benoemd tot Voorzitter van het Presidentiële Adviescomité inzake telecommunicatie voor nationale veiligheid en werd hij voor 2003 gekozen tot Voorzitter van de Aerospace Industries Association. Naast de Raad van Bestuur van de Deere & Company is hij lid van de Raad van Bestuur van Amgen Inc. en 3M Company. Hij is een lid van de National Academy of Engineering en de Security Affairs Support Association. In 1989 ontving hij de Professional Progress in Engineering Award van de Iowa State University en in 1999 de Distinguished Achievement Citation van de staat Iowa. Hij ontving de onderscheiding van Eredoctor in de Rechten van de George L. Graziadio School of Business and Management van Pepperdine University. Hij werd tot staflid gekozen bij het Amerikaanse instituut voor lucht- en ruimtevaart en de Amerikaanse Ruimtevaartorganisatie.

Coffman behaalde een bachelorgraad in Luchtvaarttechniek aan de Iowa State University, en een master- en doctorsgraad in Lucht- en ruimtevaart aan de Stanford-universiteit.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.