James M. Veld

President van de divisie Constructie & Bosbouw en Energiesystemen Wereldwijd
Deere & Company

James Field

James M. Field is president van Constructie & Bosbouw en Energiesystemen Wereldwijd, een positie die hij sinds januari 2019 bekleedt. Field is verantwoordelijk voor de duurzame, rendabele groei van onze constructie- en bosbouwmachines over de hele wereld, evenals de verdere integratie van de Wirtgen Group. Field is ook verantwoordelijk voor de handel van motors, aandrijfsystemen en elektronische onderdelen van het bedrijf.

Field kwam in 1994 bij Deere & Company en had een aantal posities in de vlakken van boekhouding, treasury, bedrijfsontwikkeling en planning. Field diende als Financieel directeur bij de voormalige Timberjack Group van Deere, nu geïntegreerd in het bosbouwbedrijf van de onderneming. Hij was daar verantwoordelijk voor alle boekhouding, financiën en treasury-functies. Hij werd in 2001 benoemd tot controller bij Deere & Company en in 2002 werd hij vice-president en controller bij de Deere & Company. Field werd in 2007 benoemd tot president van de voormalige divisie Commerciële & Consumentenapparatuur. In 2009 werd hij benoemd tot senior vice-president en financieel directeur voor Deere & Company. In 2012 werd Field benoemd tot president van de divisie Landbouw & Gras. Hij was verantwoordelijk voor de verkoop en marketing in de Amerika's en Australië en activiteiten voor de platformen van Globale oogst van gewassen en gras & nutsvoorzieningen.

Voordat hij bij Deere kwam, diende Field in een aantal opdrachten bij Deloitte & Touche.

Field is afgestudeerd aan de Western Michigan University en heeft een CPA. Hij heeft executive education (opleidingsprogramma's voor leidinggevenden) aan de Tuck School of Business in Dartmouth voltooid en is lid van het Uitvoerende comité voor de John Deere Classic en maakt deel uit van de Raad van Bestuur voor Hand in Hand en de Raad van Toezicht voor de St. Ambrose University.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.