Biografie

Jean H. Gilles

Jean H. Gilles

Senior Vice-President, John Deere Vermogenssystemen, Wereldwijde Onderdelenservice, Geavanceerde Technologie en Engineering, en Globaal Voorraadbeheer en Logistiek

Jean H. Gilles is senior vice-president, John Deere Vermogenssystemen, Wereldwijde Onderdelenservices, Geavanceerde Technologie Engineering, en Globaal Voorraadbeheer en Logistieken, een positie die hij sinds juni 2009 bekleedt. Gilles is ook verantwoordelijk voor elektronische oplossingen van John Deere.

Gilles kwam in 1980 als ingenieur bij John Deere, bij de John Deere Harvester Works. Hij diende in een reeks posities met toenemende verantwoordelijkheden bij John Deere Usine Saran, John Deere Werke Mannheim, John Deere Waterloo Works en John Deere Zweibruecken. In 1998 werd hij benoemd tot directeur van de Productie Regio II en in 2001 werd hij benoemd tot senior vice-president van Productie en Engineering voor Globale oogstmachines. Gilles werd in 2005 benoemd tot senior vice-president bij John Deere Vermogenssystemen.

Gilles heeft een Masters in werktuigbouwkunde van Ecole Centrale de Paris en een master in bedrijfskunde van de Stanford University.

Gilles is lid van de Engineering College Industrial Advisory Council (ECIAC) van de Iowa State University.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.