Biografie

Bernhard E. Haas

Bernhard E. Haas

Senior Vice-President, Globaal platform

Dr. Bernhard E. Haas is senior vice-president bij het Globale platform – de divisie voor Tractoren, Landbouw en Gras, een positie die hij sinds mei 2009 bekleedt. Hij is verantwoordelijk voor de productie van het tractorplatform voor de globale apparatuur en activiteiten voor Landbouw & Gras voor de Deere & Company.

Haas kwam in 1986 bij Deere & Company bij de John Deere Werke Mannheim (Duitsland), waar hij diverse posities hield met toenemende verantwoordelijkheid. He stapte in 1991 over naar het John Deere Productontwikkelingscentrum in Waterloo, Iowa, en keerde in 1994 terug naar de Mannheim-fabriek als manager van of Focus Factory Drive Train. Later diende hij als manager voor productontwikkeling, als algemeen directeur van John Deere Werke Zweibruecken en algemeen directeur van John Deere Werke Mannheim. Voor zijn huidige positie werd Haas in 2006 tot vice-president benoemd van Productie – Globale Tractor & Werktuig Bevoorrading.

Hij is lid van de Raad van Commissarissen van de Universiteit van Mannheim en de Club van Bologna, Italië. Haas is ook lid van de Duitse Engineering Association.

Haas ontving in 1979 een master in werktuigbouwkunde van de Universiteit van Karlsruhe. Later diende hij als een postdoctorale onderzoeksassistent met hoogleraarschap voor industrieel management en wetenschappen aan de Universiteit van Kaiserslautern, waar hij in 1986 zijn Doctoraat in Bedrijfskunde ontving.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.