Biografie

Matthew G. Haney

Matthew G. Haney

Vice-President en Plaatsvervangende Juridische Adviseur van
Deere & Company

Senior Vice-President en Hoofdadviseur bij
John Deere Financiën

Matthew G. Haney is vice-president en plaatsvervangend juridisch adviseur bij Deere & Company en senior vice-president en hoofdadviseur bij John Deere Financiën, een positie die hij sinds juni 2015 bekleedt. Hij heeft globaal leidinggevende verantwoordelijkheid voor de juridische diensten bij John Deere Financiën.

Haney kwam in 2013 bij Deere & Company. Voor zijn huidige positie diende hij als vice-president voor juridische diensten bij John Deere Financiën.

Voordat hij bij Deere kwam, had Haney overmatige ervaring in de sector van financiële diensten. Tijdens zijn 18-jarige loopbaan bij Aviva USA Corporation (f/k/a AmerUs Group Co.), beklede hij posities met toenemende verantwoordelijkheden, inclusief senior vice-president van de divisie, juridische adviseur en chief compliance officer en uitvoerende vice-president voor Corporate Legal en Government & Regulatory Affairs. Voor dat hij bij Aviva kwam, was Haney gedurende zes jaar advocaat bij het advocatenbureau Rice & Fingersh in Kansas City, Missouri. Hij ontving zijn B.A. in Economie van Vanderbilt University, zijn Corpus Juris van de University of Notre Dame Law School en zijn MBA van de University of Chicago.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.