Dipak C. Jain

Gekozen tot de raad van bestuur van Deere & Company, 2002
Directeurr, covoorzitter/algemeen adviseur
China Europe International Business School

Dipak Jain

Dipak Jain is de covoorzitter/algemeen adviseur van de China Europe International Business School. Hij bekleedt deze positie sinds november 2017. Hiervoor was hij van augustus 2014 tot november 2017, de directeur van de Sasin Graduate Institute of Business Administration. Van maart 2013 tot augustus 2014 was hij een hoogleraar Marketing aan de International Business School INSEAD. Jain diende van mei 2011 tot maart 2013 als decaan van INSEAD en van 2001 tot 2009 als decaan van de Kellogg School of Management. In 1986 kwam hij als universitair hoofddocent bij de faculteit van de Kellogg School of Management en in 1996 werd hij buitengewoon decaan. In 1994 werd hij benoemd tot de professor van bedrijfskundige studies en professor van marketing aan de Sandy and Morton Goldman School.

Naast het lesgeven aan Kellogg, heeft Jain sind 1989 gediend als een gasthoogleraar voor Marketing bij de Sasin Graduate Institute of Business Administration, Chulalongkorn University Thailand en sinds 1995 in Nederland aan de Business School van de Nederlandse Universiteit Nijenrode. Hij diende ook als gasthoogleraar voor Marketing aan de Indiase School of Business in Hyderabad, India.

Naast zijn functie als directeur voor Deere & Company, is Jain ook lid van de Raad van Bestuur voor Northern Trust Corporation, Reliance Industries Limited, India, en Global Logistics Properties Limited, Singapore.

Jain ontving een Bachelor in Statistieken en een Master in Wiskundige statistieken van de Guwahati-universiteit in India. Hij ontving een Master in Management Science en een Doctoraat in Marketing van de University of Texas in Dallas.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.