Biografie

Dipak C. Jain

Dipak C. Jain

Directeur
Sasin Graduate Institute of Business Administration
Gekozen voor de Raad van Bestuur van Deere & Company, 2002

Dipak Jain is de directeur van het Sasin Graduate Institute of Business Administration, een positie die hij sinds augustus 2014 bekleedt. Voor deze positie diende hij van maar 2013 tot augustus 2014 als de voorgezeten professor van Marketing aan de International Business School INSEAD. Jain was van mei 2011 tot maart 2013 decaan van INSEAD en van 2001 tot 2009 decaan van de Kellogg School of Management. In 1986 kwam hij bij de faculteit van de Kellogg School of Management als universitair hoofddocent en later, in 1996, werd hij buitengewoon decaan. In 1994 werd hij benoemd tot de professor van bedrijfskundige studies en professor van marketing aan de Sandy and Morton Goldman School.

Naast het lesgeven aan Kellogg, heeft Jain sind 1989 gediend als een gasthoogleraar voor Marketing bij de Sasin Graduate Institute of Business Administration, Chulalongkorn University Thailand en sinds 1995 in Nederland aan de Business School van de Nederlandse Universiteit Nijenrode. Hij diende ook als gasthoogleraar voor Marketing aan de Indiase School of Business in Hyderabad, India.

Naast zijn functie als directeur voor Deere & Company, is Jain ook lid van de Raad van Bestuur voor Northern Trust Corporation, Reliance Industries Limited, India, en Global Logistics Properties Limited, Singapore.

Jain ontving een Bachelor in Statistieken en een Master in Wiskundige statistieken van de Guwahati-universiteit in India. Hij ontving een Master in Management Science en een Doctoraat in Marketing van de University of Texas in Dallas.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.