Biografie

Ganesh Jayaram

Ganesh Jayaram

Vice-President
Informatietechnologie

Deere & Company

Ganesh Jayaram is vice-president, Informatietechnologie bij Deere & Deere, een positie die hij sinds januari 2016 bekleedt. Hij is verantwoordelijk voor alle globale activiteiten inzake informatietechnologie voor het bedrijf.

Onmiddellijk voor zijn huidige positie, werd hij benoemd tot directeur van Global zakelijk IT-inzicht en faciliterende oplossingen. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het geven van een betere focus op de implementatie van de strategie voor informatiebeheer van het bedrijf en belangrijke zakelijke inzichten via gegevensanalyses. Hij hielp ook de consistentie en integratie aan te drijven van het kernportfolio, financieel en processen binnen de Globale IT-organisatie mogelijk te maken.

Voordat hij bij het bedrijf kwam, was Jayaram vice-president van Bedrijfsontwikkeling voor de Water Quality Group bij Danaher Corporation in Loveland, Colorado. Van 2001 tot 2003 was hij directeur voor corporatieve bedrijfsontwikkeling voor Canon, U.S.A. in San Jose, California. Van 1995 tot 2001 werkte Jayaram voor de Boston Consulting Group in Chicago en Mumbai.

Jayaram ontving in 1990 een bachelor voor technologie in keramische engineering van het Technologische instituut bij Banaras Hindu University in Varanasi, India. Hij ontving in 1995 een doctoraat in materiaalwetenschappen en engineering van Northwestern University in Evanston, Illinois.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.