Biografie

Michael O. Johanns

Michael O. Johanns

Afgetreden Senator van de Verenigde-Staten van Nebraska
Gekozen voor de Raad van Bestuur van Deere & Company, 2015

Michael O. Johanns is afgetreden van de Senaat van de Verenigde Staten waar hij van 2009 tot 2015 als senator van Nebraska diende. In het 111ste-113ste Congres bestonden de opdrachten van zijn commissie uit Landbouw, Vastleggingen, Bankieren, Handel, Veteranen Zaken, Indiaanse Zaken en Milieu & Openbare werken.

Voor zijn termijn in de Amerikaanse Senaat was Johanns van 2005 tot 2007 de Amerikaanse Minister van Landbouw. Hij werd van 1999-2005 twee keer als Gouverneur van Nebraska gekozen en in 2002 was hij voorzitter van de Gouverneursvereniging van het Middenwesten. Johanns diende twee termijnen als burgemeester van Lincoln, Nebr., van 1991 tot 1998, en hij diende in de Lincoln-gemeenteraad van 1989 tot 1991. Hij diende van 1983 tot 1987, inclusief een jaar als voorzitter, bij de Lancaster County, Nebraska - Raad van Commissarissen van de County. Nadat hij van 1974 tot 1975 voor het Hogegerechtshof McCown van Nebraska als juridische griffier diende, werkte hij tot 1991 als advocaat bij privékantoren in Nebraska.

Johanns kreeg zijn BA van de Saint Mary's University van Minnesota in Winona, Minn. en zijn J.D. van Chreighton University School of Law in Omaha, Nebr. In februari 2016 werd zijn Presidentiële benoeming als nieuw Raadslid van de Millennium Challange Corporation, een Amerikaanse, bilaterale, buitenlandse hulporganisatie, bevestigd door de Senaat van de Verenigde Staten.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.