Clayton M. Jones

Gekozen tot de raad van bestuur van Deere & Company, 2007
Afgetreden voorzitter en algemeen directeur, Rockwell Collins, Inc.

Clayton Jones

Clayton M. Jones trad in juli 2013 af als algemeen directeur en in juli 2014 als de voorzitter van Rockwell Collins, Inc. Hij diende vanaf juni 2001 als voorzitter, president en algemeen directeur.

Jones kwam in 1979 bij Rockwell International. Hij ontving in 1982 een door Rockwell gefinancierd fellowship om deel te nemen aan het Leidinggevend uitwisselingsprogramma van het Witte Huis. In 1988 werd Jones benoemd tot vice-president van Overheidszaken en marketing inzake ruimtevaart bij Rockwell Government Operations in Washington D.C. In 1995 werd hij benoemd tot vice-president van het ondernemingsbestuur voor Government Operations and International bij Rockwell Government Operations in Washington D.C. Later dat jaar werd hij tot vice-president en algemeen directeur benoemd voor de divisie Luchttransport van Collins in Cedar Rapids, Iowa. In 1998 werd Jones benoemd tot president van Rockwell Collins en tot corporate officer en senior vice-president van Rockwell International.

Naast zijn dienst in de Raad van Bestuur van Deere, is Jones ook in de Raad van Bestuur van Rockwell Collins, Inc. en Cardinal Health, Inc. Hij is tevens lid van de Raad van Bestuur voor de General Aviation Manufacturers Association en Smithsonian National Air and Space Museum. Hij is lid van The Business Council en de Adviesraad voor nationale veiligheid in telecommunicatie van de president en een Honorary Fellow van het Amerikaanse instituut van lucht- en ruimtevaart.

In 1971 studeerde Jones af aan de University of Tennessee met een bachelor in politicologie. In 1986 ontving hij een MBA van de George Washington University.

Van 1971 tot 1979 diende hij bij de Amerikaanse luchtmacht als gevechtspiloot.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.