Rajesh Kalathur

President, John Deere Financial en chief information officer
Deere & Company

Rajesh Kalathur

Rajesh Kalathur is president van John Deere Financial, evenals financieel directeur voor de onderneming. Deze positie bekleed hij als sinds april 2019. Kalathur is verantwoordelijk voor het verzekeren dat wereldwijd de klanten van de apparatuur van John Deere toegang hebben tot concurrerende financiering. Kalathur is ook verantwoordelijk voor de bedrijfsfunctie informatie en technologie– een zet om de informatietechnologie als een strategisch, concurrerend voordeel voor Deere te plaatsen.

Sinds hij in 1996 bij John Deere kwam in Financiën, bekleedde Kalathur posities met toenemende verantwoordelijkheden op het gebied van Financiën, Bedrijfsontwikkeling, Logistieken, Activiteiten, Marketing en Algemeen management in de V.S. en Mexico. Hij voerde opdrachten uit bij Deere & Company, evenals de divisie Landbouw en gras.

In 2005 leidde Kalathur een initiatief om het John Deere Technology Center in India op te stellen en leidde hij vervolgens de integratie van de joint-venture Indian Tractor. Hij werd in april 2006 benoemd tot algemeen directeur en CEO van John Deere India en was hij verantwoordelijk voor de zakelijke activiteiten daar.

Kalathur werd in 2009 benoemd tot vice-president van Verkoop en Marketing, China/India/Zuid- en Oost-Azië/Sub-Saharisch en Zuid-Afrika voor de divisie Landbouw en Gras. In 2012 werd hij benoemd tot adjunct-directeur Financiën voor Deere & Company. Onlangs diende Kalathur als senior vice-president, financieel directeur en Chief Information Officer.

Kalathur komt oorspronkelijk uit India en is een Amerikaanse staatsburger. Hij heeft een master in Industriële Techniek van de University of Alabama en een MBA van de University of Chicago.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.