Biografie

Rajesh Kalathur

Rajesh Kalathur

Senior Vice-President
en Financieel Directeur

Deere & Company

Rajesh Kalathur is senior vice-president en financieel directeur bij Deere & Company, een positie die hij sinds september 2012 bekleedt. Hij is verantwoordelijk voor het adviseren van de CEO en divisie-presidenten betreffende belangrijke financiële en strategische groeikwesties en voor het beheer van de wereldwijde financiële en planningsfuncties van Deere & Company. Hij is ook verantwoordelijk voor bedrijfsplanning en -ontwikkeling en investeerdersrelaties.

Sinds hij in 1996 bij John Deere kwam in de bedrijfslichamen Financiën bekleedde Kalathur posities met toenemende verantwoordelijkheden in de vlakken van bedrijfsontwikkeling, logisitieken, activiteiten, marketing en algemeen management in de V.S. en Mexicaanse locaties. He voerde opdrachten uit bij Deere & Company, evenals de divisie Commercie & Consument en de divisie Landbouw.

In februari 2005 leidde Kalathur een initiatief om het John Deere Technology Center India en leidde vervolgens de integratie van de Indiaase Tractor joint-venture. In april 2006 werd hij benoemd tot algemeen directeur en CEO bij John Deere India en was hij verantwoordelijk voor de zakelijke activiteiten van het bedrijf in India.

Kalathur werd in mei 2009 benoemd tot vice-president van Verkoop & Marketing, China/India/Zuid- en Oost-Azië/Sub-Saharisch en Zuid-Afrika voor de divisie Landbouw & Gras. In april 2012 werd hij benoemd tot Deputy Financial Officer voor Deere & Company.

Kalathur is oorspronkelijk uit India en een Amerikaanse staatsburger. Hij heeft een master in Industriële Techniek van de University of Alabama en een MBA van de University of Chicago.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.