Biografie

Michael J. Matera

Michael J. Matera

Senior Vice-President, Internationale Financiën, John Deere Financiën

Deere & Company

Michael J. Matera is senior vice-president, Internationale financiën, een positie die hij sinds april 2015 heeft vervuld. Hij is verantwoordelijk voor het strategische zakelijke leiderschap betreffende financiële activiteiten en verrichtingen bij John Deere Financiën (JDF) in regio's 1, 2 en 3.

Matera kwam in 2008 bij het bedrijf als vice-president & financieel directeur voor JDF. In mei 2009 wordt hij gepromoveerd tot senior vice-president en financieel directeur bij JDF. In augustus 2011 verhuist hij naar Duitsland waar hij de verantwoordelijkheden van financieel directeur op zich nam voor de Divisie Ag & gazononderhoud voor de regio's 2 en 3 en voor de platformen Oogsten van gewassen, Gewasbescherming en Hooi & Voer en later voor regio´s 1 en 2 en voor het platform Tractoren. Onmiddellijk voor zijn huidige functie was Matera directeur van financiële planning, boekhouding en financiën bij Deere & Company.

Voordat naar Matera naar John Deere kwam, werkte hij voor Wells Fargo Financial, waar hij een functie met toenemende verantwoordelijkheden had, inclusief senior vice-president van financiële planning en analyse en senior vice-president en financieel directeur. Voor dat hij bij Wells Fargo kwam, spendeerde hij zeven jaar als een auditmanager bij Deloitte & Touche.

Matera studeerde af aan de universiteit van Iowa met een bachelor in accountancy en hij is een gecertificeerde accountant.

John Deere Financial is een van de grootste leveranciers van financiële diensten voor klanten in de landbouw en constructie en ondersteunt John Deere wereldwijd met meer dan 1,7 miljoen accounts en een beheerd portfolio wereldwijd van bijna $37 miljard. Naast verstrekken van vorderingen en financiering van apparatuur om de verkoop van apparatuur van John Deere voor landbouw, constructie, bosbouw, tuinonderhoud en utiliteiten te vergemakkelijken, John Deere Financial biedt doorlopende op betaling gebaseerde oplossingen en financiering met inzet van gewassen. Vandaag heeft John Deere Financial wereldwijd ongeveer 2.200 werknemers en biedt hij in meer dan 50 landen financiële retailprogramma's.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.