Biografie

Cory J. Reed

Cory J. Reed

President John Deere Financiën

Deere & Company

Cory J. Cory Reed is president van John Deere Financiën, een positie die hij in november 2016 kreeg toegewezen. In deze functie ondersteunt hij de machinebedrijven van Deere door te verzekeren dat de klanten in alle belangrijke ontwikkelingsgebieden toegang hebben tot concurrerende en geschikte financiering.

Reed kwam in 1998 bij het bedrijf en bezette een reeks regionale en op platform gebaseerde posities inzake marketing en verkoop. In 2007 stapte Reed over naar John Deere International in Schaffhausen, Zwitserland, waar hij verantwoordelijk was voor verkoop en marketing in Noord-/Centraal-Europa, evenals Afrika en het Nabije- en Midden-Oosten. Later werd Reed directeur van Globaal strategisch marketing. Hier leidde hij het team dat verantwoordelijk was voor het begrijpen en prioriteren van de behoeften van de klant en het op globale basis beheren van de productportfolio van de divisie. Hij werd in augustus 2011 benoemd tot vice-president van Globale marketingservices voor de divisie Landbouw & Gras en hij werd later, in september 2012 benoemd tot senior vice-president van Globale marketingservices van de divisie Landbouw & Gras. In augustus 2013 werd hij benoemd tot senior vice-president van de Intelligente-oplossingengroep waar hij een rol speelde in het ontwikkelen en implementeren van de precisielandbouwstrategie van het bedrijf.

Reed dient in de Raad van Trustees van de National FFA Foundation en de Raad van Bestuur van het Globale oogstinitiatief. In 1992 studeerde Reed af aan de Miami University in Oxford, Ohio met een bachelor in Financiën. In 1995 werd hij Meester in de Rechten van de Ohio State University College of Law en werkte hij bij het advocatenbureau van Jones, Day, Reavis & Pogue, totdat hij bij John Deere kwam.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.