Biografie

Lawrence W. Sidwell

Lawrence W. Sidwell

Senior vice-president, Krediet en Activiteiten
Divisie Wereldwijde Financiële Diensten

Deere & Company

Lawrence W. Sidwell is senior vice-president van Krediet en Activiteiten – Verenigde Staten/Canada/Australië/Nieuw-Zeeland voor de Divisie Wereldwijde Financiële Diensten, een positie die hij sinds januari 2012 bekleedt. Hij is verantwoordelijk voor de activiteitengroepen inzake groothandel, kleinhandel en krediet die de klantenservice en activiteiten inzake kredietbeheer ondersteunen voor alle financiële service-activiteiten in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Sidwell kwam in oktober 1999 als proceseigenaar bij John Deere bij de divisie Marktontwikkeling voor de Wereldwijde Financiële Diensten en werd datzelfde jaar tot vice-president benoemd. In 2000 werd hij senior vice-president van e-Commerce en in 2001 senior vice-president van iVeste, de dot com joint venture van het bedrijf met CoBank. In 2003 werd hij benoemd tot senior vice-president voor Ag Financiële diensten van de divisie Wereldwijde Financiële Diensten. In 2010 werd Sidwell tot senior vice-president benoemd voor Krediet en Activiteiten - V.S. & Canada.

Voordat hij bij Deere kwam, werkte Sidwell van 1976 tot 1985 voor kredietdiensten voor boeren in Perry, Iowa waarbij hij posities bekleedde van vice-president en krediet-supervisor. In 1985 werd hij vice-president voor Rabobank Nederland in New York en daarna werd hij in 1988 vice-president van de bedrijfslocatie in Chicago. In 1996 werd hij benoemd tot Chief Executive Officer voor Agricredit Acceptance Company in Des Moines, Iowa en directeur voor activiteiten in Zuid-Amerika.

In 1976 studeerde Sidwell af met een bachelor voor Landbouweconomie aan de Iowa State University in Ames, Iowa.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.