Dmitri L. Stockton

Gekozen tot de raad van bestuur van Deere & Company, 2015
Afgetreden senior vice-president en voormalige voorzittern van GE Company, President,
en algemeen directeur van GE Asset Management

Dmitri Stockton

Dmitri L. Stockton is een gepensioneerde senior vice-president van GE Company en de voormalige voorzitter, president en CEO van GE Asset Management, een internationaal bedrijf inzake vermogensbeheer met meer dan $ 100 miljard aan activa onder beheer binnen beleggingsfondsen, inclusief privaat vermogen, vastgoed, hedgefondsen, actief vermogen en vaste inkomsten. Hij diende meer dan tien jaar als een functionaris van GE Company en was een van de leiders van het uitvoerende bestuurscollege van de onderneming. In zijn laatste functie ondersteunde hij GE als een speciaal adviseur als gevolg van de verkoop van GE Asset Management.

Stockton was in totaal 30 jaar bij General Electric, inclusief 24 jaar bij GE Capital, waar hij op het dieptepunt van de financiële crisis, de herconstructie ontwierp van de globale bankzaken met 40.000 werknemers. Zijn operationele herstel bezorgde in 2010 een record van winstgevendheid van $1,85 miljard. Voorheen functioneerde hij als president en CEO voor GE Consumer Finance in Centraal- en Oost-Europa, CEO voor GE Capital Bank in Zwitserland, algemeen directeur voor GE Capital Commercial Real Estate en risicodirecteur voor GE Capital Mortgage Corporation. Gedurende tien jaren van zijn ambtstermijn bij GE woonde en werkte Stockton in drie verschillende landen.

Naast dienst te doen in de Raad van Bestuur van Deere & Company, is Stockton een directeur van Target Corporation, Ryder Systems Inc. en Stanley Black and Decker. Hij is ook lid van de Uitvoerende adviesraad van de College of Business and Economics van de North Carolina A&T State University. Stockton was eerder een bestuurder voor de American Family Insurance, Synchrony Financial, Bank BPH, Garanti Bank, BAC Credomatic, A Better Chance, Thurgood Marshall College Fund, de Raad van Regenten van Georgetown University en GE Foundation.

Stockton ontving een Bachelor of Science-graad voor accountancy van de North Carolina Agricultural & Technical State University en hij is afgestudeerd in het programma voor financiële management van GE.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.