Biografie

Dmitri L. Stockton

Dmitri L. Stockton

Speciaal Adviseur voor de Voorzitter en senior vice-president
General Electric Company
afgetreden voorzitter, president en Chief Executive Officer
GE Asset Management Incorporated
Gekozen voor de Raad van Bestuur van Deere & Company, 2015

Dmitri L. Stockton is een gepensioneerde senior vice-president van GE Company en de voormalige voorzitter, president en CEO van GE Asset Management — een globaal bedrijf inzake vermogensbeheer met meer dan $100 miljard aan activa onder beheer binnen beleggingsfondsen, inclusief privaat vermogen, vastgoed, hedgefondsen, actief vermogen en vaste inkomsten. Hij diende meer dan tien jaar als een functionaris van GE Company en was een van de leiders van het uitvoerende bestuurscollege van de onderneming. In zijn laatste functie ondersteunde hij GE als een speciaal adviseur als gevolg van de verkoop van GE Asset Management.

Stockton was in totaal 30 jaar bij General Electric, inclusief 24 jaar bij GE Capital, waar hij op het dieptepunt van de financiële crisis, de herconstructie ontwierp van de globale bankzaken met 40.000 werknemers. Zijn operationele herstel bezorgde in 2010 een record van winstgevendheid van $1,85 miljard. Voorheen functioneerde hij als president en CEO voor GE Consumer Finance in Centraal- en Oost-Europa, CEO voor GE Capital Bank in Zwitserland, algemeen directeur voor GE Capital Commercial Real Estate en risicodirecteur voor GE Capital Mortgage Corporation. Gedurende tien jaren van zijn ambtstermijn bij GE woonde en werkte Stockton in drie verschillende landen.

Naast dienst te doen in de Raad van Bestuur van de Deere & Company, Stockton maakt ook deel uit van het College van Regenten voor de Georgetown University en Uitvoerende Adviesraad van de School of Business and Economics aan de North Carolina A&T State University. Eerder was hij een bestuurder voor de Synchrony Financial, Bank BPH, Garanti Bank, BAC Credomatic, A Better Chance, het Thurgood Marshall College Fund, en GE Foundation.

Stockton ontving een Bachelor of Science-graad voor accountancy van de North Carolina Agricultural & Technical State University en hij is afgestudeerd in het Financiële managementprogramma van GE.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.