Biografie

Martin L. Wilkinson

Martin L. Wilkinson

Senior Vice-President, Wereldwijd Bosbouw,
Strategie en Bedrijfsontwikkeling

Deere & Company

Martin L. Wilkinson is senior vice-president van Wereldwijd Bosbouw, Strategie en Bedrijfsontwikkeling in de divisie Constructie & Bosbouw Wereldwijd, een positie die hij sinds april 2017 bekleedt. Hij is verantwoordelijk voor het bosbouwbedrijf van het bedrijf dat leidinggevend in de sector is terwijl hij ook leiding geeft aan de inspanningen voor bedrijfsontwikkeling en strategische planning in de division.

Wilkinson kwam in 1977 als een auditor bij Deere & Company. Hij beklede posities met toenemende verantwoordelijkheden in financiën, informatietechnologie, strategische planning en activiteiten in de apparatuurdivisies en bij de corporate, inclusief overzeese opdrachten. In 2003 werd Wilkinson benoemd tot algemeen manager bij John Deere Davenport Works. In mei 2005 werd hij benoemd tot vice-president van Informatietechnologie bij Deere & Company en in januari 2007 werd hij benoemd tot senior vice-president bij John Deere Renewables. In augustus 2010 werd Wilkinson benoemd tot vice-president van de divisie Constructie & Bosbouw, voor Bedrijfsontwikkeling en Strategische planning.

Wilkinson komt oorspronkelijk uit Ottumwa, Iowa en studeerde af van St. Ambrose University, met een bachelor in accountancy. Hij is ook een CPA en ontving hij in 1995 een master in management van de Kellogg School of Management van de Northwestern University.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.