Plannen en spelen voor de toekomst

Kweekgrond voor toekomstige kampioenen

In het zuidwesten van Duitsland is een speciale golfclub gevestigd die er alles aan doet om de volgende generatie getalenteerde amateurs en pro's te vormen. Hector Zapata, de greenkeeper van de trainingsfaciliteiten van St. Leon Rot doet er alles aan om ervoor te zorgen dat alle banen, oefenzones en het omgevende landschap geschikt is voor het beoogde doel…

Een visie op uitmuntendheid

Een visie op uitmuntendheid

St. Leon-Rot heeft in Europa een reputatie opgebouwd als een van de meest succesvolle en innovatieve golforganisaties gespecialiseerd in de ontwikkeling van het speel- en coachingtalent. Als unieke bestemming voor beginners en gevorderden biedt de golfacademie een ongekende training voor zij die elk aspect van hun spel wensen te verbeteren. De best mogelijke links en speloppervlakken aanbieden is een verantwoordelijkheid die Hector Zapata bijzonder serieus neemt.

 • HECTOR ZAPATA

   

   

   

  Greenkeeper, St. Leon-Rot

  “Spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveau willen hun spel verbeteren. Onze academie en onze gecertificeerde PGA-instructeurs staan klaar om hen te helpen. Het is de taak van ’mijn team ’om de greens en de omgeving in topkwaliteit te houden om dit te kunnen realiseren”

  LESLIE PILLIER

Cursussen op maat

Training op maat kan alleen in een op maat gemaakte baan. De keuze voor de prijswinnende spelomgeving van St. Leon-Rot is zowat de beste die er is. St. Leon is een linksgolfbaan in Schotse of Ierse stijl. Van 2011 tot 2015 werd de baan door de lezers van de Golf Journal verkozen als ‘meest populaire baan in Duitsland’ Daarvoor won de buurbaan Rot de erkenning 11 opeenvolgende jaren. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg.

“Naast de twee wedstrijdbanen beschikken we over een aantrekkelijke negen-holesbaan die spelers de ideale mogelijkheid biedt om hun kort spel te oefenen. Dit is goed voor beginners en jongere spelers die opstappen van een vijf-holes ‘kinder’-baan die, naar we hopen een startpunt zal zijn voor toekomstige kampioenen!”

7700a-plannen-en-spelen-voor-de-toekomst
2750-e-cut-hybrid-plannen-en-spelen-voor-de-toekomst
7700a-plannen-en-spelen-voor-de-toekomst

Streven naar perfectie

De bewuste keuze voor training van Leon-Rot wordt nog verder beklemtoond door indrukwekkende driving range met voetlicht (met 134 tees) en een “Wedge-o-Drom” (over een gebied van 20.000 m²). Bovendien zijn er: zeven‘ target ’greens met bunkers, twee 30 m-hoge oefenmasten om de ‘draw ’and ‘fade ’van de bal te oefenen, een glooiende tee-zone en een grote, vlakke fairway-bunker. Voeg hier nog een 1.600 m² glooiende putting green, twee chipping en twee pitching greens en het mag duidelijk zijn dat dit de ideale bestemming is om het lange spel te oefenen, de handicap te verlagen en misschien zelfs nieuwe talenten te ontdekken.

“Of u nu een beginner bent of een gevorderde speler, onze driving range, putting greens en tien green-bunkers zorgen voor de ideale trainingomstandigheden om elk type slag te verbeteren. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat de speloppervlakken in tiptopconditie zijn om dit mogelijk te maken.”

 

In harmonie met de natuur

Het landschap van St. Leon-Rot omvat parkland, weilanden, waterpartijen, grote bunkers en glooiende hellingen. Dit betekent dat Hector samen met zijn team moet kunnen vertrouwen op verschillende John Deere-machines om de hoogste golfstandaarden te kunnen handhaven in deze schitterende setting. De walk-behind maaiers zijn zijn favoriete gereedschap omdat de afwerking ‘perfect' is voor de greens en dus ook voor de greenkeeper!’Voor de grotere oppervlakken op hoge snelheid voor de best mogelijke kwaliteit kiest hij altijd voor de 2750.

“De nieuwste 2750 is zo licht dat hij met één vinger kan worden bestuurd! Met dit model kan men gewoon alles maaien, in alle mogelijke omstrandigheden en op elk terrein.”

2750-e-cut-hybrid-plannen-en-spelen-voor-de-toekomst

Greenkeepen met passie

Hector komt oorspronkelijk van de Dominicaanse Republiek maar leeft nu al 21 jaar in Duitsland. Hij is verantwoordelijk voor de opleiding van de nieuwe generatie greenkeepers in St. Leon-Rot. Hij wil dat zijn nieuwe rekruten dezelfde passie voor golf, onderhoud van golfbanen en werken op deze bijzondere locatie delen als hijzelf.

“Ik hou van mijn job en wil de toekomstige greenkeepers alles leren wat ik weet over uitrusting, gras en het onderhouden van de best mogelijk greens, die voor mij het hart zijn van een golfbaan. Ze moeten perfect liggen, zoals een tapijt waarop de bal schitterend rolt. Als de green niet goed is, dan is ook de greenkeeper niet goed!”

Zoek de dichtstbijzijnde dealer

Zoek de dichtstbijzijnde dealer

Zoek uw John Deere dealer