Een schitterende plaats om te werken, uit te rusten en te spelen

Van plaats ruilen

Pietro Binaghi is blij dat hij zich diep in een van de meest gerenommeerde wijngebieden van Italië bevindt. Hij heeft de stad verlaten en een droombaan gevonden die zijn liefde voor het platteland en zijn passie voor golf stimuleert.

Toscaans meesterwerk

Toscaans meesterwerk

Pietro Binaghi prijst zich gelukkig dat hij van zijn werk en zijn passie voor golf kan genieten in zo'n prachtige, natuurlijke omgeving. Er zijn niet veel golfresorts in een UNESCO-werelderfgoed lijst, en wie het geluk heeft de gewijde grasmat van Castiglion del Bosco in Toscane te betreden, beseft dat hij zich op een speciale baan bevindt.

 • PIETRO BINAGHI

   

   

   

  Hoofd-greenkeeper, Castiglion del Bosco

  Dit is een schitterende plek, die niet alleen aantrekkelijk is voor toeristen, maar ook voor de zuivere golfliefhebber.

  Pietro Binaghi
Castiglion del Bosco,

De fijnste wijn- en golfervaring in Europa

Op zo'n 70 kilomeer ten zuiden van Sienna in de wijnstreek Brunello is Castiglion del Bosco een schitterend 800 jaar oud landgoed met kasteelruïnes, een middeleeuwse kerk en een van de mooiste private golfbanen in Europa. Deze prestigieuze baan werd ontworpen door de legendarische winnaar van de British Open, Tom Weiskopf rondom rurale hellingen en wijngaarden en biedt een onvergelijkbare spelervaring in een fabuleuze setting van uitzonderlijke schoonheid.

“Ik ben er zo trots op te mogen werken in deze omgeving. Een fantastische baan die de hellingen en glooiingen van het natuurlijke terrein respecteerd zonder het landschap te verstoren.”

Pietro Binaghi

Een briesje frisse lucht

Voor hoofd-Greenkeeper Pietro Binaghi mag het plezier om te mogen werken in zo'n rustige setting niet worden onderschat, vooral na 26 jaar wonen in een stad. Hij studeerde oorspronkelijk landbouwkunde. De roep van de Toscaanse heuvels bekoorde hem zo dat hij weer kon ‘ademen’. Als gevorderde golfer was de opportuniteit om te mogen werken op Castiglion del Bosco gewoon onweerstaanbaar.

“Mijn job verenigt twee van de grootste passies in mijn leven: ik studeerde landbouwkunde en ik hou van golf…. Nu kan’ ik beide dingen gewoon samen doen.”

De strengste normen

Elke dag is anders en heeft voor Pietro en zijn team nieuwe uitdagingen. Nochtans blijft er een ding constant: de kwaliteit van de uitrusting die ter beschikking staat zorgt ervoor dat ze kunnen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen van baanmanagement. De betrouwbaarheid van het machinepark is een gegeven en de nauwkeurigheid en evolutie van elk model geeft zijn team het volle vertrouwen dat ze hun dagtaak tot een goed einde zullen kunnen brengen. Het motto van Pietro is simpel: het elke dag een beetje beter doen.

“Ik moet me nooit zorgen maken over de betrouwbaarheid of de prestaties van de machines. Ze werken gewoon altijd en dat vind ik bijzonder prettig.”

 

De cirkel is rond

Als vader van drie kinderen is Pietro erg tevreden dat hij zijn gezin kan grootbrengen onder de Toscaanse sterren. Hij hoopt dat ze dezelfde passie voor golf zullen ontwikkelen, al geeft hij toe dat hij als kind de voorkeur gaf aan voetbal. Zijn liefde voor het spel kwam natuurlijk later, samen met een waardering voor de natuur en wandelen in de open lucht.

“Ik was absoluut het ‘zwarte schaap’ van de familie omdat ik wilde voetballen. Nu weet ik dat ik meer tijd op de golf doorbreng dat al mijn familieleden samen!”

7500A
Pietro Binaghi
Plezier koppelen aan zaken doen

Plezier koppelen aan zaken doen

In de loop der jaren heeft de ervaring Pietro geleerd dat trots zijn op je werk en goede vrienden om je heen de sleutel zijn tot arbeidsvreugde en algemeen geluk. Hij houdt van het gezelschap van de meeste mensen, vooral die met een passie voor hun werk, een waardering voor kwaliteit en een vermogen om zaken en plezier te combineren - op en naast de golfbaan.

“Wat me vooral opvalt bij John Deere is de goede kennis die ze hebben van het spal en van wat er nodig is om een goed onderhouden baan te hebben. Dit zorgt voor vertrouwen.”

Geen spijt

Wanneer alles is gezegd en gedaan is de zorg voor deze majestueuze baan meer dan gewoon werk, het is voor Pietro een roeping en een droom die waarheid is geworden. Hij keek nooit meer om sinds hij zijn oude leven in de stad inruilde voor de Toscaanse grandeur van Castiglion del Bosco. En wie kan hem verwijten dat hij de perfecte balans heeft gevonden tussen werk en privéleven?

Handgras
Zoek de dichtstbijzijnde dealer

Zoek de dichtstbijzijnde dealer

Zoek uw John Deere dealer