/ / /

Nieuws- & Persberichten

2013 PERSBERICHTEN EN INFORMATIE

Een grote sprong voorwaarts

Berlijn, 21 augustus 2013 – Twee jaar na de laatste grote productlancering van John Deere in Lissabon, die vooral gericht was op premium producten voor grote akkerbouwbedrijven en loonwerkers, blijft het bedrijf zijn productaanbod vernieuwen en uitbreiden.

 

“Met de presentatie van onze nieuwe en vernieuwde producten voor 2014 maken we een nieuwe grote sprong voorwaarts om klanten te helpen hun productiviteit te verhogen en om de beste opties te bieden om in hun individuele behoeften te voorzien”, aldus Christoph Wigger, vicepresident verkoop en marketing bij Deere & Company. “Terwijl we onze topproducten verbeteren en ons productaanbod voor kleine, middelgrote en gespecialiseerde boerderijen uitbreiden, volgen we een driestappen aanpak om nieuwe klanten aan te trekken in onze regio. Onder onze potentiële klanten zijn ook gemeenten en andere markten voor gras.

 

“De eerste van deze stappen betreft wijzigingen aan John Deere machines met hoog pk, om zowel de efficiëntie als het comfort van deze producten te verbeteren. Door nieuwe transmissietechnologie en verbeterd bestuurderscomfort zijn de trekkers uit de 7R- en 8R-serie nog aantrekkelijker voor akkerbouwers en loonwerkers. Hetzelfde geldt voor verbeteringen van de maaidorsers uit de W-, T- en S-serie. John Deere dealers bieden nieuwe FarmSight oplossingen voor deze hoogwaardige machines om de prestaties, bedrijfszekerheid en de operationele kosten verder te verbeteren.

“De tweede stap is het uitbreiden van het John Deere aanbod van kleine en middelgrote trekkers. Deze omvatten nu zeven nieuwe pro-ductreeksen, van de kleinste 4M tot de compacte 6MC/6RC-serie trekkers uit Mannheim. Alleen al in het segment van 80-120 pk biedt het bedrijf nu 27 nieuwe modellen.

 

“Bovendien zijn de nieuwe 400-serie balenpersen met vaste perskamer ontworpen om aan de specifieke behoeften van alle balenpersklanten te voldoen, van veehouderijen van elke omvang tot loonwerkers. En de nieuwe X950-tuintrekker met achteruitworp/achteropvang is slechts een van de vele voorbeelden van de uitbreiding van onze productlijn voor Tuin en Park. Nooit eerder heeft John Deere zo grondig en met zo veel veelzijdigheid weten te voorzien in de behoeften van de klant, met inbegrip van irrigatie.

 

“En ten slotte, maar niet minder belangrijk, zullen we ons assortiment selectief uitbreiden met John Deere merkproducten afkomstig van beproefde leveranciers. Vanwege hun bewezen kwaliteit en uithoudingsvermogen onder zware oogstomstandigheden zijn we van plan om compacte maaidorsers van Sampo Rosenlew in ons portfolio op te nemen. Deze maaidorsers, die zijn gebouwd volgens de productie- en kwaliteitsnormen van John Deere, vormen een aanvulling op onze W-serie modellen. En uitsluitend voor Rusland en het GOS zal John Deere ploegen betrekken bij Grégoire-Besson. Deze in Bad Essen in Duitsland vervaardigde ploegen vormen een aanvulling op ons groeiende portfolio van gewasverzorgingsproducten voor deze regio”, voegt C. Wigger toe.

 

Naast deze productgerelateerde verbeteringen en toevoegingen zal John Deere verder investeren in productondersteuning, financiering, John Deere FarmSight diensten en precisie-irrigatie.

Samen met zijn dealers blijft John Deere trouw aan de ‘Dealer of Tomorrow’-strategie, die twee jaar geleden in Lissabon is onthuld. Deze strategie heeft tot doel om de klantervaring te verbeteren door het John Deere dealernetwerk uit te breiden, zowel in schaal als omvang, en door een hoger niveau van technische en agronomische expertise en ondersteuning te bieden.

 

“Ondanks de financiële beperkingen en onzekerheden in een aantal van de markten in onze regio, denken we dat John Deere nu in een betere positie dan ooit is om verder te groeien en marktaandeel te winnen”, aldus C. Wigger.

 

Voor meer informatie
Ken Golden
Director, Global Public Relations
Deere & Company

Cor Kramer
Country Sales Manager
John Deere Nederland B.V.
Expeditiestraat 12
5961 PX Horst
Nederland

Uw officiële John Deere dealer