/ / /

Nieuws- & Persberichten

2013 PERSBERICHTEN EN INFORMATIE

Nieuwe motoren en een nieuw model voor trekkers uit de 5G-serie

Berlijn, 21 augustus 2013 - De John Deere 5G-serie trekkers voor 2014 zijn voorzien van nieuwe Fase IIIB-motoren op bepaalde modellen en een gloednieuw, laag uitgevoerd 5GL-model.

De 5G-serie die voor het eerst is geïntroduceerd in 2009, is gepositioneerd tussen de 5E en 5M-serie trekkers om te voldoen aan de behoeften van kleinere akkerbouw, veehouderijen, gemengde en gespecialiseerde bedrijven. De 5G-modellen zijn ook werkpaarden die het hele jaar door gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld gemeenten en hoveniers voor landschapsonderhoud. De combinatie van een compact, lichtgewicht ontwerp en de nieuwe premium-functies zorgen ervoor dat de nieuwste modellen een even breed scala aan werkzaamheden aankunnen.

De nieuwe 5G Fase IIIB-serie trekkers van 80 en 90 pk zullen zowel beschikbaar zijn in een uitvoering met cabine als met een open bedieningsstation, en twee- of vierwielaandrijving. Daardoor kunnen deze veelzijdige trekkers overal gebruikt worden, van kleine erven en lage schuren tot grote velden.

De versie met vierwielaandrijving van het 90 pk-model is ook beschikbaar als de 5GH en is voorzien van gelijke voor- en achterwielen.  De versie met tweewielaandrijving biedt een hoge bodemvrijheid van 0,78 m.. Dankzij de grote bodemvrijheid kan deze trekker in korte gewassen, zoals groenten en zacht fruit, en ook in wijngaarden worden gebruikt.

De nieuwe trekkers uit de 5G- en 5GH-serie zijn voorzien van krachtige viercilinder-dieselmotoren van 3,4 liter, uitgerust met een commonrail-systeem, efficiënte inlaatluchtkoeler en een turbolader om te voldoen aan de Fase IIIB-emissienormen. Met een constant vermogensbereik van 400 tpm en een koppelstijging van 31 procent biedt deze nieuwe motor het juiste vermogensniveau, prestaties en productiviteit voor een breed scala van werkzaamheden.

 

Het optionele intelligente vermogensbeheer (IPM) op de 5090G biedt een extra 9 pk bij 2300 tpm en een vermogenspiek van vijf procent voor aftakas- en transporttoepassingen.

 

Beschikbare transmissieopties voor de trekkers in de 5G- en 5GH-serie zijn:

  • Een transmissie met 24/12 versnellingen met aangedreven omkeerinrichting, elektrohydraulische Hi-Lo en ontkoppelknop op de versnellingshendel
  • Bovendien wordt voor alle 40 km/u-transmissies een standaard kruipversnellingsbereik van slechts 500 m/u aangeboden
  • Voor de 5GH is een 30 km/u-transmissie met 24/24-versnellingen verkrijgbaar voor stabielere transportwerkzaamheden met de optionele aftakas met wielaandrijving
  • Een instapmodel 30 km/u-transmissie met 12/12 versnellingen voor modellen met tweewiel- en vierwielaandrijving

Voor extra veelzijdigheid is er keuze uit aftakassnelheden van 540/540E en 540/1000 tpm en de optionele rijsnelheid afhankelijke aftakas.

Het hydraulisch systeem met open center op 5G-serie trekkers heeft een door de motor aangedreven tandemtandwielpomp en levert ruim voldoende vermogen. De ene pomp is voor het stuur- en remsysteem, de andere voor de dubbelwerkende ventielen en hefinrichting  voor ononderbroken besturing en beweging van de hefinrichting bij gelijktijdig gebruik. Voor klanten die meer verwachten van hun hydraulisch systeem is er een optionele derde pomp verkrijgbaar, die een extra 29,8 liter/min. levert voor de hefinrichting en de dubbelwerkende ventielen. Op die manier kan een totale opbrengst van 126,4 liter/min. worden bereikt.

Tot vier standaard of vier optionele elektrohydraulische dubbelwerkende ventielen bieden de gebruiker uitstekende controle over het hydraulisch systeem. Elektrohydraulische activering van de dubbelwerkende ventielen gebeurt met de druk op een knop.

De driepuntshefinrichting op de trekkers in de 5G-serie geeft een standaard maximaal hefvermogen van 2700 kg aan het uiteinde van de kogels. Voor meer veelzijdigheid en het gebruik van grotere werktuigen zijn extra hefcilinders beschikbaar om het maximale hefvermogen te verhogen tot 3200 kg.

 

Voor meer informatie
Ken Golden
Director, Global Public Relations
Deere & Company

Cor Kramer
Country Sales Manager
John Deere Nederland B.V.
Expeditiestraat 12
5961 PX Horst
Nederland

Uw officiële John Deere dealer

Copyright © 2018 Deere & Company. Alle rechten voorbehouden