De Voor

Hoogtepunten van de editie van februari 2017 van De Voor:

Pluimveehouders leiden de weg in de vermindering van antibiotica

Pluimveehouders leiden de weg in de vermindering van antibiotica

Antimicrobiële weerstand is een ernstig probleem voor de publieke gezondheid en veehouderijen staan onder toenemende druk om het gebruik van antibiotica bij dieren te verminderen. In de VK leidt de branche van de pluimveehouders de weg, zoals Olivia Cooper meldt.

#

Begrazingsbeheer in het spotlicht

Europese melkproducenten hebben de afgelopen jaren onder enorme druk gestaan, met lage melkprijzen waardoor de winstbaarheid daalt. Daarom hebben velen gekeken om van hun gras meer te maken, door de productiekosten te proberen te verlagen. Tegelijkertijd is er een groeiende vraag van het publiek voor natuurlijker, gezond voedsel en in sommige landen betalen de verwerkers een topprijs voor vlees- en melkproducten van vee dat met gras wordt gevoerd.

Aanvullende informatie:
Begrazingsbeheer in Duitsland
Begrazingsbeheer in Frankrijk
Begrazingsbeheer in Groot-Brittannië
Begrazingsbeheer in Nederland

Toerisme kan van lokale landbouw profiteren

Mallorca is hét vakantie-eiland van Europa. Alleen al in 2016 bezochten 12 miljoen vakantiegangers dit Mediterraanse eiland. Vandaag werken vier van de vijf Mallorcanen in de toerisme-industrie. Daar tegenover speelt de landbouw maar een kleine rol wat betreft het aandrijven tot werkcreatie. Desondanks wordt het binnenlandse landschap – ver van de drukke kustgebieden – nog steeds gekenmerkt door traditionele landbouw. Het is nog te bezien of deze twee afzonderlijke branches in de toekomst de manier waarop zij samenwerken kunnen verbeteren.
Lees het artikel

Archieven

Bestellen

Wilt u een hardkopie van het tijdschrift ontvangen?

Neem contact op met uw lokale John Deere dealer.