Nieuws- en persberichten   25 januari 2021

Start-up Solorrow en John Deere werken samen

Digitale precisie met een nieuwe app

Start-up Solorrow en John Deere werken samen

Met een nieuwe, locatiespecifieke app die is ontwikkeld door het Duitse startup-bedrijf Solorrow kunnen boeren nu gemakkelijk toepassingskaarten met variabele dosering creëren, voor bemesting en andere werkzaamheden, en deze informatie delen met het John Deere Operations Center.

Daar vandaan kunnen de kaarten dan draadloos worden verzonden naar machines op de akker om materiaal nog preciezer aan te brengen, zodat mest en chemicaliën voor gewasbescherming effectiever kunnen worden ingezet en het milieu duurzaam wordt beschermd.

De rol van software en app-ontwikkeling voor precisielandbouw wordt steeds belangrijker. Solorrow levert een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken oplossing waarmee gebruikers akkers en terreingrenzen snel kunnen identificeren op een kaart op hun tablet of smartphone.

Op basis van vijf jaar aan biomassagegevens kunnen de betreffende terreinen dan worden onderverdeeld in verschillende bodemzones, die fungeren als uitgangspunt voor kaarten voor het aanbrengen van mest en voor spuitwerkzaamheden. Deze kaarten kunnen van de app naar het
John Deere Operations Center en ook naar de juiste machine worden gestuurd. De John Deere display in de cabine ontvangt de gegevens en geeft de via ISOBUS bestuurde mestverspreider of spuitmachine de locatiespecifieke dosering, afhankelijk van de positie op het terrein.

Deze interactie tussen de app van Solorrow en de oplossingen van
John Deere Precisie Landbouw Technologie heeft niet alleen agrarische voordelen. De samenwerking laat ook zien dat probleemloze uitwisseling van data tussen software-oplossingen van verschillende merken zowel haalbaar als praktisch is. Zo kunnen boeren altijd de controle behouden over hun dataflow en data-eigendom.

Met deze nieuwe app combineren Solorrow en John Deere hun marketing- en verkoopactiviteiten. Zo kan John Deere boeren en loonwerkers een nog groter assortiment van systemen voor precisielandbouw bieden, en kunnen klanten blijven profiteren van de gebruikelijke services voor advies, begeleiding en technische ondersteuning.