Nieuws- en persberichten   1 juni 2022

De activering van AutoTrac™ TIM

AutoTrac™ voor gemengde machineparken nu gemakkelijker te gebruiken

De activering van AutoTrac™ TIM

De nieuwe AutoTrac™ TIM is een complementair aanbod dat volledig geïntegreerd is.

Landbouwers en loonwerkers die machineparken met tractoren van meerdere merken beheren, kunnen nu de activering van John Deere's AutoTrac™ TIM (Tractor Implement Management) gebruiken voor de Gen4 Universele Displays. Dit betekent dat het beproefde AutoTrac™-geleidingssysteem kan worden gebruikt op alle tractoren die zijn voorbereid voor door de AEF (Agricultural Electronics Foundation) gecertificeerde TIM. AutoTrac™ Universal 300 en Reichhardt GREEN FIT zijn bestaande erkende oplossingen voor machinegeleiding voor meerkleurige machineparken. De nieuwe AutoTrac™ TIM is een complementair aanbod dat volledig geïntegreerd is. Het belangrijkste voordeel is dat er geen extra stuurwiel- of regeleenheidonderdelen nodig zijn.

Dit is een eenvoudige oplossing voor landbouwers en loonwerkers met een gemengd machinepark die een universeel geleidingssysteem willen gebruiken. Om AutoTrac™ TIM te gebruiken hebben ze een AEF-gecertificeerde Gen4 Universele Display (4240 of 4640) met AutoTrac™-activering en een StarFire™ 6000- of 7000-ontvanger nodig.

Steeds meer fabrikanten leveren hun tractoren met de AEF TIM-interface. John Deere ontgrendelt zijn stuursysteem voor tractoren van andere fabrikanten via ISOBUS, die AEF-gecertificeerd zijn voor TIM-geleiding. Nadere informatie over machinecompatibiliteit met John Deere AutoTrac™ TIM zijn te vinden op de AEF-database.

Op het moment dat AutoTrac™ TIM wordt gebruikt, kan het systeem als volgt worden aangevuld: Indien de machine (ongeacht het merk) is uitgerust met een JDLink™-modem, kunnen gegevens draadloos en kosteloos worden uitgewisseld met het John Deere Operations Center™. Hiermee kunnen werkstromen worden opgezet, gepland, gemonitord en geanalyseerd in één online-portaal. Ook kunnen klanten functies gebruiken voor precisielandbouw, zoals het aanmaken van toepassingskaarten. Vervolgens kunnen deze rechtstreeks naar de tractoren in het veld worden gestuurd met behulp van de John Deere AutoSetup.

Met de AutoTrac™ TIM-activering laat John Deere zien dat openheid naar andere fabrikanten nog steeds zeer belangrijk is. Op deze manier zorgt de onderneming ervoor dat met name klanten met een gemengd machinepark eenvoudig gebruik kunnen maken van de landbouwoplossingen van John Deere.