Nieuws- en persberichten   29 augustus 2023

De uitstekende brandstofefficiëntie van de John Deere 9RX vestigt een nieuw 24-uursrecord

John Deere Bednar record

Met een output van 32,6 hectare per uur en een bedrijfssnelheid van wel 21 km/uur leverde deze combinatie gedurende de gehele test een indrukwekkende prestatie.

3,1 liter diesel per hectare

John Deere en bodemcultivatorspecialist Bednar vestigen een nieuw cultivatorrecord van 769,4 hectare in 24 uur, wat het vorige, in 2007 genoteerde record met maar liefst 125,4 ha overtreft. Dit resultaat werd behaald met de 691 pk John Deere 9RX 640 en een prototype van de Bednar Swifterdisc XE Mega met een werkbreedte van 18,40 meter.

Dankzij het lage brandstofverbruik van slechts 3,1 liter per hectare en de brandstoftank met een inhoud van 1490 liter hoefde er slechts één keer bijgetankt te worden, wat de uitvaltijd tot een minimum beperkte. Met een output van 32,6 hectare per uur en een bedrijfssnelheid van wel 21 km/uur leverde deze combinatie gedurende de gehele test een indrukwekkende prestatie.

Zelfs kleine en onverwachte uitdagingen konden niet voorkomen dat het team het doel met vlag en wimpel haalde. Regelmatige wisselingen van chauffeur en een kleine lekkage op het werktuigprototype konden worden afgehandeld zonder al te veel tijdsverlies.

"We verheugden ons al op de uitdaging en twijfelden er eigenlijk niet aan dat we het bestaande record samen met Bednar konden doen sneuvelen," zei Marcus Luchmann, Product Marketing Manager Large Tractors, EU27 bij John Deere. "Tegelijkertijd bood deze uitdaging ons de gelegenheid om de uitstekende trekprestaties en het lage brandstofverbruik op het land van ons topmodel 9RX te bewijzen.”

Bij de 24-uurstest waren in totaal acht medewerkers van Bednar, John Deere en John Deere-dealer IPSO betrokken.